Názory čitateľov


Názory k článku:
Rakovina spoločnosti: Korupcia brzdí vývoj ekonomiky, zahraniční investori idú radšej inde

5. 12. 2015   anonym
už sa rozkradlo čo sa dalo zo socializmu a teraz sa robia eurofondy, polícia a tajný kšeftujú s informáciami na predaj je všetko z odposluchov a sledovačiek, úplatky sú samozrejmé na úradoch, školách ako i políciji na doprave najčastejšie. Trestajú sa malé rybičky nikto nešiel sediet tak ako aj exrektor akadémie policajného zboru a tam bola trvalá korupcia za študium akadémie sa dávali uplatky a stovky policajtov vdaka úplatku pracuje v polícii.
4. 12. 2015   Kritik
Megakorupcia a rozkrádačky sa dejú, len ak je z čoho.
Netreba snáď potom nikomu dokazovať a vysvetľovať, že peňazí je dosť a dosť, len sa nedostávajú tam, kam treba.
Rozhodnutia o megakorupcii idú zhora nadol, zdola nahor je to nemožné pre slabý finančný potenciál.
Potom je správny každý tlak, ktorý ide proti tomuto spoločensky neprijateľnému trendu.
4. 12. 2015   Lolo
Podla mna, v Slovakistane, korupcia v klasickom ponimani, nema uz ziadne miesto.
Ta velka korupcia, sa pretransformovala do plnohodnotnej konstitucnej kleptokracie, ktora ma dnes charakter legalnej cinnosti.
Korupcia na urovni chudoby, teda platby za sluzby v roznych obmenach, je nelegalne a trestne, tomu sa snazi oligarchia vyhnut.
Prikladom kleptokracie, su vsetky zakazky statne, obstaravanie vo verejnej sprave a pololegalna cinnost firiem, ktore riadia poslanci, alebo statny uradnici, ktory takto dokazu v podstate legalne okradat stat, alebo ovcanov. To vsak uz nieje korupcia, z ktorou by sa zakonne dalo bojovat.
Je to forma statneho zriadenia a tvorba zakonov, pripadne vymahatelnost prava, je na strane kleptokracie.
To je dosledok transformacie socializmu na kapitalizmus a prechodu zo sfery vplyvu vychodu na zapad.
Tvorba podobneho systemu nieje ojedinela, ale pre tych, kto v systeme ziju, castokrat nepochopitelna. System zije vdaka systematickemu generovaniu nepodstatnych problemov, ktore zakryvaju skutocne a inak bezproblemove rozkradanie prostriedkov, odvodov, dani a poplatkov, odvadzanych do statneho rozpoctu..
Potom tu mame Paskovcov z CTckami, tety riaditelov poistovni, vahostavy a ine prakticke vysledky krvoptnej prace goril a suity tych, co hladaju stale nove moznosti, ako vytiahnut viac zo systemu.
4. 12. 2015   ainemunys
Majiteľ KIA bol stíhaný vo viacerých korupčných škandáloch.
Nie je vlastne vyžadovanie úplatkov, ak zahraničná firma sem príde, len ak dostane štátnu podporu, daňové prázdniny, úľavy atď., atď. ... lacné pracovná sila
...idú radšej inde = kde dostanú viac toho, čo očakávajú !!!
Kapitalistická "ekonomika bez korupcie" ??? :-((
4. 12. 2015   trader
Zmenit zakony.Trestat iba toho kto uplatok berie.Stovky agentov provokaterov.Vina musi byt dokazana na 100%.Uplatkari musia mat strach.Zvysit tresty.Aj za uplatok 10 eur dozivotie.Korupcia je ako rakovina.Ak sa neurobi razny rez prenikne do celeho organizmu a znici ho.
4. 12. 2015   JeToTak
Je to istá cesta, vyžaduje len organizovanú skupinu ľudí zapálených pre vec. Jednoduché a účinné.
4. 12. 2015   fero z BA
KSS-SMER má systémovo vo svojom vládnutí korupciu, rôzne dotácie, úľavy, ..... takže nesnívajme o zlepšení
4. 12. 2015   etpozemstan
my si na nič spomínať okrem socializmu nemusíme. A hlavne nie na korupciu, pretože tá sa stala bežnejšou súčasťou politiky, ako vzduch, ktorí tí politický sociopatickí kripli dýchajú
1/1