Názory čitateľov


Názory k článku:
Pravda či lož? Päť najväčších mýtov o zlate

25. 12. 2015   jan
som zvedavy kedy sa vratia tony zlata slovenského z anglicka!!!!
25. 12. 2015   anonym
NIKDY AJ KEBY TAK TO UROBIA AKO MATICA SLOVENSKA PREDALA DO AUSTRALIE ...
25. 12. 2015   Yanko
Nikdy, svetoví dobyvatelia nikdy nikomu nič nevrátili. V nejakej publikácii si spomínam na nejaké povojnové vyjadrenie západného diplomata, že "budete platiť aj za tanky v Dunkirku". Asi tam skončilo naše zlato. Nám kedy niekto niečo z vojny zaplatil!
25. 12. 2015   Kritik
Časť národného majetku tvorí obeživo. Práve táto časť majetku by mala byť krytá zlatom, aby bola kedykoľvek vymeniteľná za zlatý ekvivalent. Samozrejme za predpokladu zabezpečenia likvidity, bez nej sa z obeživa stáva bezcenný papier a kov.
25. 12. 2015   Szekeres
Nooo...ale podstata tejto debaty je o tom , ze tebou uvadzane poziadavky uz neplatia a ani nikdy splnene nebudu...a ze su to dosledky cieleného ucelovo riadeneho procesu. A riesime situaciu ako prezit vo svete, kde hodnota bankovky a toaletného papiera sa nelisia.
25. 12. 2015   zlatokopka
Milujem zlate sperky
25. 12. 2015   Szekeres
ano, tiez vyhovujuca investicia ....ak ich dostanes od muza "ako darcek".
25. 12. 2015   Fritz2014@azet.sk
Ano je ten clanok pravda ovecky nakupujte zlato Vase prapradeti si budu pochvalovat
25. 12. 2015   anonym
Zlato vám môžu zhabať, tak ako to bolo v roku 1933
Úspešný argument pre akúkoľvek banku či finančnú inštitúciu, ktorá chce bežných spotrebiteľov odlákať od nákupu cenného kovu
Zlato je len barbarská spomienka na minulosť
Veta, ktorá sa opakuje už celé desaťročia, na základe citácie jedného z najslávnejších ekonómov 20. storočia, Johna Maynarda Keynesa.
KED JE TAKA BARBARSKA SPOMINKA TAK NACO JU ZHABAT VED NEMA CENU A CO NEMA CENU TAK SA S TYM NEBUDE PREDCA TAK INTELEKTUALNA SPOLOCNOST ZAOBERAT KED PENIAZE MAJU CENNU A NIE ZLAT.
LENZE NAM 1000 ROCIA UKAZUJU CO MA HODNOTU A PRETRVAVA
CEZ FIZICKE ZLATO VAS NEMOZU OSKUBAT TAK AKO NA PAPIERIKOCH CO ICH VYTLACIA KOLKO SA IM RACI A NAJLEPSIA JE VYRTUALNE PENIAZE KTORE UZ ANI NEVIDITE LEN CISIELKA NA MONITORE TAK COHO SA TAK BOJA ZE MUSIA ODHOVARAT NO PREDCA LEN TOHO ZE ZLATO MA NADCASOVU HODNOTU A AJ KEBY STE SA V CASE PREMIESTNILI O 2000 ROKOV SPET TAK JU BUDE MAT SKUSTE UKAZAT NASE PENIAZE ALEBO KREDITKU PRED 60ROKMI NIC A KTO NAMIETA ZE TOTO JE BUDUCNOST NECH SA PACI NA TAKYCH DOBRYCH RADACH UZ LUDIA POHORELI ALE AKO JE KOMU LIBO....KAZDY NECH MA PRAVO ROZHODNUT SA"
25. 12. 2015   Lolo
Podla mna je pravda taka, ze vlastnictvo akehokolvek depozitneho, ci ineho draheho kovu, ak je ziskany anonymne, je vzdy lepsi, ako mat sebelepsi ucet, alebo kufor plny bankoviek.
Problem nastava len v kritickych situaciach, kedy je liqidita problematicka a treba z tym depozitom utekat, alebo sa nenapadne premiestnovat.
Dnes aj take kovy, ako je Tantal, Rhodium, Indium, alebo Niob v cistej forma granulatu, moze ynamenat znacnu slobodu a celkomdobre ochranenu investiciu, ale zlato a striebro, znamena stale barbarky dobry kauf.
Najma ak striebro, kupime bez DPH.
Jeho skutocna cena je stale nedocenena a je stale industrialne viac ziadane, najma koli elektronike.
25. 12. 2015   Szekeres
Ag - spravny postreh! Bez dph..ale ako?
25. 12. 2015   Lolo
Najdi mna, alebo mojho archaniela, zozeniem ti technicke 99,999 Ag, za cenu comex, alebo forex stred + 5%
Zial forma a sposob, je neprakticky pre domacnosti.
Pod 10kg, musi uctovat dealer naklady na emisiu. potom naklady tvoria skoro + 9% na kg vahy kovu.
Ale je to stale menej, ako napriklad zaplatit na nevyhodnu cenu zakladneho kovu v Safine, alebo zlatej hute, a na to este tych 20%...
25. 12. 2015   Szekeres
No, obchod zatial nie je aktualny. Pripravene aktivity obvykle davaju lepsie vysledky. Vsetky tie percenta sa mi velmi nepozdavaju..a nie som v nich zatial zorientovany. Ale, keby som archaniela nasiel, mam na neho zopar otázok.
26. 12. 2015   Lolo
Pamataj si, co ti napisem.
Vsetky kovy su len surovina, je uplne jedno, ci sa jedna o Fe, Cu, Ni, Cd, Ag, Au, Pt, Rh...
Vsetky kovy su teda aj komodita, ktora sa da vzdy obchodovat mnohymi sposobmi. Podobne aj druhotne suroviny, uz dnes podliehaju daneniu, napriek tomu, ze zakonnost je len vynuteny sposob uzery z transakcie.
Rovnako teda kovy, povazovane za depozitne, ako Ag, Au, su v podstate len obycajne suroviny.
Suroviny, ktore ak sa obchoduju ako suroviny, surovinami aj su. Az ich dakto opuncuje, zleje do legalnych prutov, alebo vyrobi z nich sperk, zacina kolobeh problemov, pridanej hodnoty, spekulacie, radosti i slz. Ale kov je vo svojej podstate len surovina, alebo hmotna komodita. Nelegalnosti sa tomu dostane vtedy, ak bez posvatnyh uradov, ako je statna puncovna, alebo obidenim puncoveho zakona, zakona o dani z pridanej hodnoty, pretvoris pocinom predaja komoditu a surovinu na tovar.
Nedaj boze, eqivalentne obezivo.
26. 12. 2015   Szekeres
ale, to su take vseobecne zname veci...alebo som nepochopil podstatu. A vuobec, radsej by som o tomto diskutoval cez ...silk road, ..alebo pri kave.
25. 12. 2015   Kritik
Dobrý príspevok.
Ja sa pokúsim len doplniť, že časť národného majetku tvorí obeživo. Práve táto časť majetku by mala byť krytá zlatom, aby bola kedykoľvek vymeniteľná za zlatý ekvivalent. Samozrejme za predpokladu zabezpečenia likvidity, bez nej sa z obeživa stáva bezcenný papier a kov.
21. 6. 2016   anonym
Striebro kupis bez DPH objednavkou z
Kanady, na stranke kitco.com
Robim to tak od r. 2008
1/1