Názory čitateľov


Názory k článku:
Vo Fínsku chcú rozdávať peniaze, základný príjem má pomôcť reformám sociálneho systému

21. 8. 2015   Mudr, Mengele, CSc
my v tejto ultrapravicovej gubernii uz zakladny prijem mame.. 60eur mesacne a este si to treba aj odpracovat
21. 8. 2015   yzyz
Toto asi bude jedina cesta ... Ako povedal Buffetak ked sa nevzdame dobrovolne majetku polovicce. Urobia to za nas iny a inde. Ale tomu sa uz hovori revolucia! Karl Marx mal pravdu kapitalizmus ktory vytvoril dlhy. Sa prvy dopracuje do Komunizmus. Bud rozdavanie penazi chudobe rovno alebo revolucie a global chaos svetova vojna. Ine cesty neexistuju. Uz v ECB bolo na stole ludove QE. 6.mesiacov tlacit peniaze a posielat to rovno ludom na ucty!
22. 8. 2015   naj7
nikdy som o ludovom QE v ECB este nepocul. Aky je zdroj tohto tvrdenia?
22. 8. 2015   yzyz
Bankovy Komunizmus ...
Namiesto pchania novovytlačených peňazí bankám navrhujú, aby šli peniaze priamo ľuďom. Po dobu 19 mesiacov by podľa nich mal každý občan každej krajiny eurozóny dostávať mesačne na účet 175 eur. Peniaze by mohli využiť na splatenie dlhov alebo ich proste minúť. Tento plán by vraj – na rozdiel od súčasného programu ECB – podporil míňanie, tvorbu pracovných miest aj ekonomiku priamo. Pretože platiť za to, aby ste mohli niekomu požičať, už zjavne nestačí…
finweb.hnonline...
21. 8. 2015   Praktik
Peniaze za nic je blud. Aspon v spolocnosti, kde nepracuju iba roboty. Clovek, aby prezil, potrebuje nieco vytvarat. Ak nikto nebude robit, naco nam budu peniaze ? Takyto system dokaze podporit rozne skupiny, ktore pozname aj na Slovensku, ktore robit nebudu, len natrcaju ruku, aby sa stat postaral /hlavne, ze si narobia mnozstvo deti o ktore sa nedokazu postarat/. Im to stacit bude, pripadne si privyrobia na cierno. A ak by to bolo takto plosne, vytvaralo by to skor tlak na flakacov.
Podla mna, bolo by spravne, ze peniaze by mali byt adekvant praci a ak ma niekto dostat peniaze, ako nejaku podporu, nemal by mat narok na peniaze samotne, ale narok na moznost, si ich odpracovat /nejak zmysluplne/ uzitocne pre spolocnost. To by skor motivovalo ludi, ze budu si hladat zamestnanie a ked sa im nieco stane, dostanu nejaku zakladnu volitelnu pracu a ak ju budu chciet, maju za nu nejake peniaze. Ked nechcu, nech si hladaju nieco ine, platene lepsie. Stratila by sa tak armada dlhdobo nezamestnanych. Ostali by aspon zakladne pracovne navyky. Robit by musel kazdy, ak by chcel peniaze. Ti, co by robit nemohli z objektivnych pricin, by museli mat bud invelidny dochodok, alebo nejaku inu vynimku. Pripadne by sa im pridelovala praca, ktoru by zvladli robit, prislusna ich zdravotnemu stavu. Napr. niekto nevladze chodit, ale rukami moze nieco robit, nejaku uradnicku pracu s PC, atd. Takto by spolocnost aspon nieco produkovala, niekam sa posuvala. A nie, ze len sa to vsetko prezerie bez uzitku.
21. 8. 2015   KOKS
NERIES SITUACIU VED SERU NA TVOJ NAZOR NERESPEKTUJE SA REFERENDUM O EMIGRATOCH VSETCI OD VLADY CEZ EU AJ BRUSEL HRABU PRE SEBA A HRAJU DIVADLO SMEJUSA AKY SME NAIVNY ZLATY KOMUSI PRACOVAT MUSELI AJ VBASE DNES SU RADI KED NEROBYS OD 89 NIC NEDOKAZALI VSETCI KRADLI A DNES SA NARODI DECKO A MA DLH 8000EUR DLH SPOMEN SI .:ZDRAVOTNICTVO SKOLSTVO DOPRAVA BYTOVA SITUACIA SPORT DOMY DOCHODCOV PIONIERSKE TABORY LIECEBNE ROH ATD TO VSETKO FUGOVALO DNES VSETKO ROZKRADLE ROZJEBANE COJE VLASTNE DEMOKRACIIA JETO BANDA KTORA SI NEVAZI LUDI A PREDALI BY AJ VLASTNU MATER CELY SVET AJ LUDI OVLADAJU PRACHY ZABUDLI NA LASKU UCTU K PRIRODE OSTAVAJU BOZIE MLYNY ATY NAS ZEMELU ISTO
21. 8. 2015   ja
gratulujem socialnym inzinierom k dalsiemu zazraku, pockajte ked sa toto dozvedia poliaci a cigosi zo strednej europy, nebudete stihat tlacit nove bankovky...
21. 8. 2015   Posudzovateľ
Na túto tému sa už popísalo všetko, požadovali aj referndum - je to nereálny nezmysel. Vo Fínsku sa udomácnilo obsadzovanie prázdnych budov narkomanmi, ktorí chcú mať príjem na drogy a v západnej Eur=ope sú tieto myšlienky asi stále živé aj pri tej imigrantskej živelnej pohrome. Keď sa pýtali z čoho sa to bude platiť, odpoveď bola, že fabriky budú platiť pokuty za znečisťovanie životného prostredia...
21. 8. 2015   Lolo
Nuz znie to ako rozpravka, ale raz to bude realita.
Mnozstvo nezamestnanych nema inu sancu.
V slovakistane to uz mame davno.
Prijem 300 eur je podmieneny aspon 8h otrockou pracou a je aj zdaneny.
21. 8. 2015   divanek@gmail.com
Lolo. Vieš o tom, že na Slovensku je niekoľko desiatok tisíc voľných pracovných miest........"8h otrockou prácou a je aj zdanený". Pre teba je otrocká práca aj vysedávanie za PC? Každý príjem a všade je zdanený. Tak sa douč a dokonči si pomocnú školu.
21. 8. 2015   simon
Prečo by vysedavanie za PC nemohla byť otrocka práca. Všetko môže byť otrcoká práce keď to tak vnímaš. S tým sa nedá nič robiť. Skôr ej nešťastné ,že ak si človek myslí, že má naviac ako na "otrockú prácu" tak sa nesnaží nájť si spôsob ako to realizovať. Ver sú ľudia, ktorí sú vďační aj za otrockú prácu. Inak možno robiť naozaj zaujímavé veci.
21. 8. 2015   Lolo
Ano, vaz. divanek@gmail.com, ale ja vidim otroctvo v sposobe zdanenia, ktore u nas predznamenava, ze chudoba, ak aj zaraba menej ako malo, (menej ako v Germanii minimalka, ako nezdanitelny zakladny prijem) platime nasej kleptokratickej statnej kase dane, ktore by v Germanii za 8,5eur/ hod. do statnej kasy nesli.
A navyse platime odvody, ktorymi platime akorat zdravotnicke podvody a odvody socialne, ktore sa nam vracaju celkom asocialne.
Ja sa nestazujem, lebo neotrocim, robim co chcem, kedy chcem, aj na velku i malu mozem ist kam chcem, hociekdy. Len nesmiem pritom spat, inak sa zobudim doliapany az za usami. Ale to patri k zivotu starcov, ktory vedu aktivny zivot. Ked si dam pol viagry, tak mi zdreveneju akorat ruky a ked nie priamo sulozit, mozem aspon podXebavat.
Aj toto pravo mame, zatial nam ho nezobrali. Dokonca mozeme nacierno pracovat a zatial aj dostavat peniaze od deti i vnucat, za to, ze im dopestujeme konope.
Celkom nezdanene a nelegalne.
Dokonca mozeme ako starci bojovat aj na strane islamu, ako o zivot, lebo nam uz o zivot naozaj ide.
To si mnohy otroci v openspacoch a pisuci SMS v niekolko hodinovych kolonach v lacnom byvani 10min. od Blatisravy, akosi este neuvedomuju..
21. 8. 2015   POLEPSISA
toje chory CELY SYSTEM AJ STEBOU AJ Z TVOJIMI DETMI A VNUCATAMI TY SISA STAL OTROKOM NEMAS CEST A MYSLIM SI ZACNI SA MODLIT MOZNO TAM NAJDES CESTU KTORU SI STRATIL DRZIM TI PALCE MAS NAVYSE KONOPE A DROGY NEVYRISIA NIC A TVOJA RODINA SA ()VNUCI DETI(SAZNICIA ATY AK MAS SVEDOMIE TAK POTOM SA ZBLAZNIS SORRY
22. 8. 2015   Lolo
Drahy-a polepsi sa. Ja som vyvrhel a zijem tak, ako viem.
Jedine co mi chyba, na moje scvrknute a vyschnute telo, je nejake tetovanie z ancikristom. Mne sa tetovanie nepaci, ale pircingov som si uzil dost, ked som pracoval pri sustruhu, tak som si vytahoval krvave spony vzdy po sichte.
Ja verim v boha, anielov a ale aj allaha, pretoze asi niektory z nich, vedu moje kroky po povrchu zemskom.
Je mi srdecne jedno, ci ma nebo odvrhne do pekla, alebo mi na ceste k mohamedovi bude 70 panien pilit usi, jedine coho sa bojim, ze mi v pekle vypnu plyn, az tam pojde niekto z Ruskej dumy, alebo gazpromu a bude tam stoho sibirsky ladovy gulag.
Pokym vladzem vyliezt na svoju motorku, zenu alebo milenku a vladzem si utriet zadok, budem pracovat pre blaho ludstva, to znamena pre blaho vsetkych a svojej rodiny.
Horsie je, ze ma stale niekto chce polepsit.
Ok, ja to berem, napis mi prosim, ako sa mam polepsit?
Mam si ostrihat a oholit bradu?
Alebo mam pisat mainstreamove hluposti?
Mam sa nechat pribit na kriz, alebo sa odpalit z bombou v hypermarkete? Aky osud naplni moj zivot a vezmu ma zo 100% istotou do neba? Mam vstupit do klastora?
Keby mi zobral vsemohuci silu a nechal chut, to by bol trest pozemsky, ale mne sa pacia kozy aj komentare, ked sa nudim.
Ak som chory, je to zle, ale ja svoje choroby hyckam, ako mentalne, tak telesne.
1/1