Názory čitateľov


Názory k článku:
Porovnanie krajín EÚ: Minimálna mzda má narásť na 400 eur, koľko majú inde?

26. 5. 2015   cíferčan
Po tzv.nežnej revolúcii" sa museli u nás pozatvárať a rozpredať /porozdávať/všetky prosperujúce fabriky a poľnohospodárske podniky,aby sa vytvorila veľmi početná armáda nezamestnaných,ktor á umožňuje podnikateľom dávať miesto zaslúženej odmeny ,almužnu a tým vznikol paradox,že za tú istú vykonanú prácu pracovník napr.v Nemecku dostane i 4 x vyššiu odmenu.Podnikatelia to budú využívať dovtedy,dokedy budú pracovníci ochotní za to pracovať.Pracovníci si musia i u nás uvedomiť,že dokial sa nebudú búriť /napr.štrajkovať/,t ak budú stále pracovať za almužnu.
25. 5. 2015   antonsimo805@gmail.com
Tu na SVK nikdy zdoraznujem nikdy nebudeme zarabat tak aby sme si povedali tak teraz uz sa mame dobre inac by investory odtialto odysli ved preco asi su tu ze kazdy to vieme keby nam dali zarobit tak ako u nich tak naco by tu potom boli.
25. 5. 2015   Lolo
Problem je uplne inde.
Okrem toho, ze mame "nejaku minimalnu mzdu" mame obrovske danove zatazenie.
Zatial co v Germanii maju "poberatelia" danove ulavy, rozne socialne prispevky na byvanie a tak podobne, u nas otrok, ktory ak zarobi 400-500 eur plati dane, ako keby zarabal 2600 eur v Germanii.
A to nehovorim o vysokej cene potravin a vysokej DPH na potraviny.
Potom cely system kleptokratickej konstitucie, je len vysavac na peniaze, chudobnych ovcanov Slovakistanu.
25. 5. 2015   Jano
KeĎ taky ko..t ako je machynka , ktorý je predstavitel zväzu zamastnavátelov povie, že mnimálna mzda je len ťarchou pre zamestnávatelov, tak takeému chujovi treba dať len lopatu do ruky a poslať ho kopať kanále. Keď všetci zamestnávatelia budú spoločne obhajovať názor že treba zrušiť minimálnu mzdu, lebo je príčina nezamestnanosti tak volte sulikovcov, skokanov, a lipšicov.
Príčina je tá, že nás europski chlebodarcovia majú stále za opice, ktoré práve zlizli zo stromu. A tíe pravičiarske slepice im len pritakávajú a predali STRATEGICKÉ PODNIKY. Miesto toho aby sa vzopreli a držali si vlastný trh, tak zapredajú aj sebasamého len aby získali nejaký prospech z predaja. Potom len vykrikujú čo by urobili keby ..... Videli sme ako to dopadlo, keď najlepší ekonom v europe mikloš rodrbal celý daňový systém.... a potom zdrhol na Ukrajinu. A keď to rzdrbe aj tam tak pojde do korey.
26. 5. 2015   miska ryze
ten kapitalisticky dristac Machunka nikdy nepracoval..skoncil gymnazium a hned ho dosadili do predstavenstiev nejakych privatizovanych firiem..
25. 5. 2015   Murkoslav
Zabudli ste napísať že v krajinách EU funguje bežne tzv. 13-ty a 14-ty plat. Pre tých, ktorí nevedia čo je to. Pretože iste takí existujú. Tak sú to polročné a koncoročné prémie vo výške ďalšieho platu. Voľakedy pred 20-timi rokmi to fungovalo aj u nás. Dnes už bohužiaľ nie.
Také Rakúsko možno minimálnu mzdu oficiálne negarantuje. Ale nikto tam nezarobí menej ako 800 EUR čistého.
26. 5. 2015   Lolo
No a ked aj zarobi pod 1000eur, tak ma ulavy na dani z prijmu..
U nas slovakistanec, ktory zaraba 400 eur, zaplati dan z prijmu v rovnakej vyske, ako Germanec z prijmom okolo 2000eur.
A to je vazny problem..
Kleptokracii to ale vyhovuje..
25. 5. 2015   jaaaj
1000rokov otročili este 1000 budú...to je slovač!!!hanba nám!!!
25. 5. 2015   fero
V EU by nemali byť rozdiely ani v platoch ani v dôchodkoch!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25. 5. 2015   alena
alena - tiež si myslím, že EÚ by sa už mohla aj týmto zaoberať a nie krivými uhorkami.
25. 5. 2015   jj
uz ste smiesny s tymito clankami
25. 5. 2015   anonym
HAMBA NIC VIAC! Je to ojebavanie obcanov tohto statu! Ci maju poslanici a ini darmozraci minimalônu mzdu?!
1/2staršie