Názory čitateľov


Názory k článku:
Od apríla platia zmeny: Za škody spôsobené autom si priplatíte

9. 2. 2016   Lojzo
Mate skusenosti aj s konretnymi poisteniami a skodami, za ktore sa zvysia ceny? Rady by som zmenil poistovnu a pozeral som PZP od Onlia https://www.onlia.s k/povinne-zmluvne-poi stenie . Mate s nim niekto skusenosti?
18. 5. 2015   anonym
Jednoducho mi vychádza neplatiť povinné poistenie ktoré je zo zákona keď sme istý že nespôsobime nehodu štát by nemal zasahovať do rozhodnutí majiteľa vozidla a proti jeho vôli ho nutiť k povinnej k platbe záver nesporne poistovňe bi si viac vážily klienta a nešpekulovali o vedšom zisku
18. 5. 2015   ja
Naco robia novy zakon krd nim neporiesili neferovu amortizaciu? V cesku uz to poriesene je a poistovne musia preplatit celu skodu , ktora vznikla . Na slovensku aj ked nie ste vynnik tak doplacate na nehodu!! Doplacate na chybu niekoho druheho a poistovna vam este bude tvrdit ze zvysuje cenu vasho auta pritom burane auto nema nikdy väčšiu cenu!! To to je zase len mozne na slovensku a poistovnam to samozrejme vyhovuje!! Tento stat nerobi asi nic pre ludi ked o tomto probleme sa vie uz roky a za tie roky sa vobec neriesil!!!!
18. 5. 2015   etpozemstan
tento štát je štátom občanov, takže nie štát, ale politici ktorí sú priamo zodpovední pri hlasovaní a tvorbe zákonov pre poisťovne. Dúfam že nikoho neprekvapím že poisťovne lobujú v parlamente pre lepšie podmienky, avšak nevýhodnejšie pre poistencov !!!
18. 5. 2015   Lolo
Stale z nas deru peniaze, stale nas maju za debilov.
Podobne, ako ked sa zrusila jedina poistovna a poistka na auto mi z 6200skk sa zvysila na 24.000skk...
Teraz sa im mali, tak nas budu drat z koze este viac.
Ale nechapem, naozaj nechapem, preco napriklad v Rakusku, je mozne na jeden TP a jedny MPZ, mat prihlasene az 5 vozidiel. a to za cenu jedneho poistneho. lebo ked mam Skuter, motrku, dve auta a traktor, tak je predsa nezmysel platit poistky na 5 vozidiel, ked tri vozidla, pouzivam sezonne a iba jednym vzdy jazdim. Okrem toho, aj motorky nechapem, preco, musia platit poistne, za cely kalendarny rok, ked v skutocnosti sa jazdi obvykle max. 6 mesiacov.
Okrem ineho, preco kedysi skokovo zvysili poistne na 4-5 nasobok, najma pre vozidla z velkym obsahom motora. Co ma a malo, co do cinenia, aky obsah motora ma auto, typu mikrobus, ked malo 3,2ltr motor, alebo stary mercedes SEC380, z poistneho 6200skk, vyletel na 24.000?
To mala byt ako jednorazova dan za luxus?
A preco potom, ked doslo ku skodovej udalosti, vinnik bol znamy, odhad skody bol 20.000 a vyplatili mi len 5.000skk. Koli amortizacii? Tak naco potom robia odhad skody?
18. 5. 2015   popo
jedna vec vypichnuta a uz robis z AT nejake extra miesto na poistky
v AT mas niekolkonasobne vyssie ceny poistneho ako na SR
preto si oni radi nechavaju DE, CZ a SK znacky
to co popisujes, su vymenne znacky, platis len poistku toho najdrahsieho vozidla, ale naraz mozes pouzivat len jedno
zakazdym musis premontovat znacky
nielenze dostanej o amortizaciu menej, ale aj o DPH
lacne poistky, preto sa nevyplaca vsetko ako pri plnej cene
daj si GAP
18. 5. 2015   Lolo
Ale ja to viem, ze v AT, sa musi pripoistovat aj sofer, a je tam aj cirkulacna dan NOVA, ale predsa len, mam jednu prdel a potrebujem sezonne vozidla a na traktor prives, a je mi milsie zaplatit jednu poistku a pripoistit sedala v osobnom aute, co ma v AT vychadza v pripade mojej "flotily" asi na 1/3 toho, co platim dokopy za skuter, osobak a dodavku + traktor+ prives.
Napriek cirkulacnej dani, napriek pripoisteniu sedadla pre moto a auto.
Stale to vychadza lacnejsie.
18. 5. 2015   etpozemstan
ty hovoríš o poisťovni ALLIANC
1/1