Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo môže iba kapitalizmus zachrániť našu planétu

4. 1. 2016   benetri
Kapitalizmus túto planétu aj s nami všetkými zabíja. Zem sa zachráni aj sama, len sa potrebuje zbaviť nenažraných jedincov z ľudského rodu.
Keď si človek uvedomí, že do hrobu, či záhrobia si nič nevezme, takže vlastne honobí majetky nadarmo, možno sa aj s pomocou ľudí Zem začne uzdravovať. Inak to Zem urobí aj sama, ale už bez ľudí.
9. 1. 2016   Bertik
Milujte a množte sa! Žerte a ... sa! Pokiaľ bude človek podliehať pokušeniu diabla, len peklo mu bude odmenou.
4. 1. 2016   MV
Naozaj je diskutabilné koho chce kapitalzmus zachraňovať a pred kým? Planéta Zem bude stámilióny rokov aj vtedy, keď už človek vyhynie, ale kapitalizmus by mal u nás zachraňovať aspoň stratenú občianskú spolupatričnosť. Začať by sa malo tým, že sa bude požadovať v praxi dôsledné písanie veľkých písmen v rôznych diskusiách vo vlastných menách a menách národov a netolerovať to ako dislexiu.
4. 1. 2016   kiskajepresstitut
Kapitalizmus si môžete strčiť akurát tak do riti, budem vždy podporovať komunizmus, lebo doteraz nič lepšie tu nebolo!
4. 1. 2016   nahnevany
Komunizmus nikdy a nikde neexistoval.
4. 1. 2016   Katka
Asi mal na mysli socializmus.
3. 1. 2016   Simona
to len debil mohol napísať :D kapitalizmus ako nás s toho môže dostať, že prežijú vyvolení a zbytok skape??? to je jediní riešenie pri kapitalizmu, preto že kapitalizmus umožňuje ber koľko vládzeš, bez rozdielu či tým niekomu ublížiš...jedina možnosť pre ľudstvo je uvedomiť sa a NEŽRAŤ....pomáhať a deliť sa...to by som ale musela žiť na inej planete nie na planete ZEM...
4. 1. 2016   vizionar
ak rozmyslame o svete tak ze maly pocet vladne velkym masam tak pokrok spolocnosti nenastane vsade rovnomerne , v tomto systeme aky tu mame teraz technologicky vyspely stat koristi na tych chudobnejsich a nema dovod posuvat svoje technologie chudobnym aby dosiahli tuto jeho uroven lebo potom nebude na kom na com uz ziskavat a koristit,, kapitalizmus alebo ako to volaju dnes je len o brati hodnot, co je to zisk? pridana hodnota ktoru blby zakaznik zaplati alebo ju vezmeme z vyplaty blbych zamestnancov lebo toleruju slabsie vyplaty oproti ostatnym bohatsim krajinam ,,, kazdy system ma svoje limity, a nieco nove vymysliet sa da len vtedy ak by sme nerozmyslali v hodnotach zisku a mamonu ako je to teraz nastavene a v zmysle nekonecnej spotreby a rastu lebo nikto nikdy rast donekonecna nebude a .
4. 1. 2016   nahnevany
... a k tomu este tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je sama o sebe podvod.
3. 1. 2016   PeterLapen
Ktokolvek pisal tento clanok neviem ci ma nejaky pojem zit dlhodobo v kapitalistickej krajine. Nikdy sam kapitalizmus alebo socializmus nebol riesenim zachrany nasej planety ci ekonomiky. Jediny ako tak funkcny a zachranny system je mix zdraveho kapitalizmu a zdraveho socializmu. Tym myslim dat volnu ruku coz podporovat podnikatelov malych ci strednych, investovat do R&D and znizit byrokraciu na minimum ale pritom hlavne podniky ako elektrarne alebo podobne by mali byt vlastnene statom. Sam kapitalizmus v dlhodobom obehu je vlastna destrukcia, sam socializmus v dlhodom obehu je vlastna socialna extinkcia. Zodpovednost musi padat na obe strany. Konecne Swiss sa prebudilo ako prve po inciative MOMO pre kontrolu bank a uvolnovanie penazi len tolko kolko su realne pokryte, kapitalizmus je stale len bublina.
3. 1. 2016   Bynk
Takýto pamflet ani nečítam, nepotrebujem kapitlaizmus, na tlačenie penazí z tlačiarne, to môžme robiť aj bez kaspitalizmu, takže mýtus číslo 1 padol sám od seba! :-)
9. 1. 2016   Kanibal
Hm, dávno premýšľam nad týmto problémemom. Ani mne nič iného nevychádza než kapitalizmus so sociálnymi prvkami, alebo socializmus s tzv. ľudskou tvárov a s určitou možnosťou slobodného podnikania, teda konkurencia štátneho a súkromného kapitalizmu. Ale nič nové, ono to vo svete funguje, viz. severské štáty, takže možná stačí progresívne zdanenie a určité sociálne prvky do toho žravého systému. Ale nepovažujem sa za jasnovidca
3. 1. 2016   yzyz
Kapitalizmus nevie zachranit planetu zem. Kapitalizmus je umely rezim ktory fakticky nici planetu zem. Kapitalizmus ako aj zidia hovoria nevie riesit velke otazky. Kapitalizmus zatial kazdu svoju krizu vyriesil svetovou vojnou! xDDD Kapitalizmus je otom nic nesetri a ani planetu zem. A potom je tu dalsia nadstavba kapitalizmu ze akoze vsetko musis teraz prejest a co a ako budu zit dalsie generacie tvoje. Ta o tie buduce generacie sa nestaraj ze to oni budu nejako riesit. Kapitalizmus dneska uz ani neexistuje a 21. storocie bude viac menej take modernejsie feudal zriadenie-stredovek . Toto co je dneska nema nic spolocne s kapitalizmom lebo dneska bohaty bohatnu a chudoba sa viac a viac prepadava dole ... Len teraz nedavno v kapitalizme v Los Angeles sa akoze zacinaju ucit setrit s pitnou vodou. Ale aj to ich preslo lebo kapitalizmus je nastaveny primarne na nekonecnu spotrebu ... Len na planete zem nemoze byt nekonecna spotreba lebo planeta zem nejde do nekonecnosti! xDDDDD Iste je len jedno kapitalizmus uz tu nie je. A toto zriadenie nemoze nejako zachranit planetu zem. Lebo toto zriadenie pocita stym ze nekonecna spotreba bude stale nejako! Proste ze letite do nekonecnej spotreby na dlhy neviem kam ...
3. 1. 2016   vizionar
k velkemu resetu to speje, ak mame obmedzeny priestor na tejto planete a neposuvame sa technologicky na ine planety , kazdy system raz narazi na svoj strop bud expanduje inde vyvezie sa inde alebo sa resetuje znici aby sa zacinalo od znova, uplne hlupo vyvijame robotov ktori nam zoberu pracu miesto toho aby ti roboti stavali alebo kolonizovali ine planety... obrazne povedane, zle nastavene hodnoty a vizie o buducnosti,,, v zakladnom smere sa musia zmenit ludske hodnoty teda motivacie, peniaze a zisk nemozu byt hnacim motorom cloveka a ludi hmm
3. 1. 2016   anonym
veľmi pekné napísané máš nobelovú cenu
3. 1. 2016   Katka
Úplne nesprávny nadpis článku. V skutočnosti je kapitalizmus príčinou toho, prečo treba zachraňovať našu planétu.
1/2staršie