Názory čitateľov


Názory k článku:
Analytik: Inštitút minimálneho dôchodku je návrh v prospech 2. piliera

15. 3. 2015   Palino
joj zase dačo strašné, tým ľudom čo to vymýšlajú odporúčam kuknuť aspon zebžne knižku www.knihyfinanc...
prajem všetko dobre
Pavol
15. 3. 2015   Lolo
V priestore manipulacie a lavirovania z dochodkami a piliermi, sa zabuda na to, ze vpodstate cely Slovakistan je nizkoprijmova gubernia, alebo cast EU, ktora nedokaze konkurovat mzdami a odvodmi, napriek snaham o maximalne osklbanie a maximalne zodvodovanie ovcanov.
Problem je aj v tom, ze pri sucasnej mzdovej politike je sice pri mzdach, ake su v Slovakistane prezivat, ale nie zit.
Stratou zamestnania sa akosi rata z tym, ze dochodok, ako pasivny prijem, neumoznuje ani priemerene prezitie, skor absolutnu chudobu.
Potom su vsetky mozne nuance a lavirovanie zbytocne, ovcania sa proste uz teraz delia na malu skupinu, schopmnu platit odvody a setrit na dochodok a tych, co sa este o to pokusaju, ale snaha bude po zasluhe potrestana.
No a nakoniec to skonci tak, ze sa vytvori skupina tych, co nebudu schopny platit odvody vobec, napriek tomu, ze budu pracovat.
Zvyhodneny budu ty, co nikdy nepracovali z akehokolvek dovodu.
15. 3. 2015   MV
Bola to zaujímavá relácia, doplnil by som, že predlžovanie odchodu do dôchodku sa bude asi musieť viazať na širší interval pre odchod do predčasného dôchodku, pretože zdravie mnohých ľudí bude už po päťdesiatke podlomené a už dnes nikoho nevezmú do práce čo i len s jediným šedivým vlasom. Úvahy o takzvanom zdanení dôchodkov a platení zdravotných odvodov z nich sú katastrofálne. Dôchodok nie je mzda, všetko už bolo zdanené. Vraj sa rodí málo detí? Narodí sa 60 000 detí ročne, zomrie 55 000 ľudí, pomaly už pracovná sila nebude potrebná. V minulých 25 rokoch nebol ani jediný článok o tom, že kdesi vo fabrike chýbajú ľudia. Možno na fronte.
Posledné doplnenie:Slovensko ešte dlhé roky nebude schopné znížiť nezamestnanosť. Za hradby druhého piliera sa nikto neskryje.
1/1