Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci nemajú na to, aby si sporili na dôchodok

6. 7. 2015   Milan
IŽP je výsmech, nazývať tento produkt sporením, keď nikdy nebol ani len na nule, kde skryté poplatky zhltli všetko, to je len obyčajné zavádzanie. To radšej dajte peniaze priamo do fondu, veď poisťovna robí s nimi presne to isté, len vás ešte odrbe.
16. 3. 2015   cíferčan
Najväčšia zlodejina je druhý pilier.Tam vám hodnota vkladov o infláciu klesá.Keď berieme len štátom priznanú infláciu 3,5 % za rok,tak čo tam dnes vložíte,tak o 30 rokov tam nebudete mať nič ,lebo všetko bude najmenej o 105 % drahšie.
15. 3. 2015   Katka
Každý jeden Slovák si sporí na dôchodok tým, že si platí odvody na starobné, dôchodkové a nemocenské poistenie. Týmto spôsobom si sporí od prvého dňa, od kedy začal pracovať. To, že štát, teda ponovembroví politici ich úspory minuli, resp. previedli na súkromný druhý pilier dôchodkového poistenia, nie je ich problém.
25. 3. 2015   Ja
Presne tak,Katka 100 % súhlas
16. 6. 2015   Paľko
suhlas... a nemoze ani za to ze 350,000com chybaju prac. prilezistosti a ako vieme nepracujuci neprispievaju do soc. fondov a dalsich 350,000 odvadza odvody a dane v zahranici..cize stat este prichadza o odvody cca stvrtiny praceschopneho obybatelstva SR
15. 3. 2015   anonym
A Z COHO ma slovak setrit z tej almuzny?!
15. 3. 2015   anonym
neplatenýá reklama, humusáci! Sporiť si? Fico dosral II pillier, sápe sa po treťom, hoci s tým štát nič nemá. Aká je istota, že nezníži odvod do II piliera pozajtre na 0,5% z celkového soc. odvodu zamestnanca a zamestnávateľa, a neznárodní nejako podobne aj prachy b III pilieri, ktorý už tiež dodrbal, len aby ho momentálni penzisti zasa volili za 10€, o ktoré im zvýši penziu? Sporiť si? ECB nesporí, tlačí si, koľko chce, aby podporila tých, čo mrhajú. Dokedy budú ńa Slovensku súkromné peniaze súkromné?
15. 3. 2015   anonym
Radšej nám napíšte niečo o nemeckých dôchodkov, ktoré "zožrala" Lehman Brothers
15. 3. 2015   tomi
Dochodok v roku 2040 na SR? Uz otazka znie ako sci-fi komedia.
Odkial na to stat prosim Vas vezme peniaze?
Ich korytko bude plytke na to aby rozdavali ne-svojim.
Uspesne dovtedy zruinuju male a stredne podnikanie...
Ostanu len velke firmy ktore sem natahali na danove prazdniny, takze do kasy z produkcie nepojde nic ( samozrejme okrem vyplat tych par otrokov ktory este budu mat pracu za minimalnu mzdu v tychto firmach )...
Demograficky populacia SR starne, takze na 1 dochodcu uz nebude mat pomaly kto robit.
Pokial sa nasilim nezavru hranice a obyvatelstvo sa nestane rukojemnikom statu, tak kto ma rozum a schopnosti dovtedy odtial davno vypadne, pretoze uz zhorsujuca sa situacia donuti uz aj tych par zvysnych optimistov opustit hranice, ktory dnes este tvrdia ze aj na slovensku sa da zit slusny zivot ( az ich urady a policajti zacnu dojit z kazdej strany ).
Vlastne to vobec neznie ako komedia, ale skvor ako horror. Ja viem. No tu v nasej krajinke, kde si slovac necha sr*t na hlavu a este pri tom s usmevom tlieska sa ziadnej lepsej buducnosti dockat nemusime.
15. 3. 2015   Katka
Prepáč, ale to skôr malé a stredné firmy zruinovali štát, keď neplatia žiadne dane.
16. 3. 2015   fero z BA
toto zaváňa marxistickým myslením --- každá firma už len napr. v DPH, odvodoch štátu platí, daní je habadej nielen dane z príjmov, ale na rozdiel od takých firiem, ktoré vlastnia ficove gorily od štátu nič nepýtajú a primárnym cieľom firmy je zarobiť si sama na seba a nie platiť výpalné štátu
18. 3. 2015   1233
tie male a stredne firmy ruinuje najma deregulovany kapitalizmus a volny trh...proti nadnarodnym gigantom, ktore ta zozeru ako malinu si ako trochar vacsinou statista
15. 3. 2015   Realista
Zda sa mi, alebo ten clanok je trapna reklama na Partners a podobne skupiny ?
Investicne Zivotne Poistenie - by som miesto poistenia nazval skor okradanie. Mal som v IZP v roznych fondoch u roznych poistovni cez 10 rokov investicie. Poistovne mlzili, k nejakej analyze ziskovosti sa nedalo u nich dopracovat, tak som si ju urobil sam. Vysledok... MINUS 20-30 percent. Pretoze peniaze si berie fond, ale aj poistovna.
Investicie do podielovych fondov ? No to potom vela stastia na vyber poplatkov fondov. Ked si pozriete dlhodobu historiu, tak hodnota fondu plus minus osciluje. Pokial nenakupite lacno a nepredate draho, tak aj v dlhodobom horizonte, skor ci neskor prerobite. Fondy nemaju biznis z nicoho ineho, ako nahanat klientov, nech robia zmeny, lebo z kazdeho nakupu/predaja maju peniaze.
No a uspory obyvatelstva ? Kolko krat za poslednych 80 rokov uz o ne obyvatelstvo prislo ???
Za posledny rok kliesol kurz USD/EUR o cca 30 percent. Takze tretina dochodku je fuc... ECB tlaci peniaze ako besna a kurz pojde este dole.
Staci inflacia, devalvacia, mena penazi, alebo iny figel v podobe DPH, alebo dalsich dani a stat /i EU/ legalne okradaju svojich obcanov, aby nemuseli splacat svoje dlhy, tak si ich anuluju tak, ze nebudu mat ziadnu hodnotu. A vsetko sa zacina od znova....
15. 3. 2015   Jozef
mal si to urobiť tak ako ja, mal si im ponúknuť 30% zo zhodnotených peňazí a aj by si dopadol tak ako ja, vypoklonkovali ma a že tak nerobia, že u nich sa hrá iná muzika a že si musím hľadať niekoho iného(naznačili, že sprostejšieho)))) Ale zasa som o nič neprišiel. Doporučujem každému.
14. 3. 2015   Mailo
Povedzte niečo čo neviem ?? :D:D na to ste prišli až teraz ? ?:D :D :D :D hmm
1/2staršie