Názory čitateľov


Názory k článku:
Návšteva hokejového šampionátu v Bielorusku: Pripravte sa na niekoľko núl

13. 5. 2014   nm
ta posledna veta to sa autor prstom po mape vrátil domov do hlavného mesta?
"Ako však doterajšie skúsenosti ukazujú, podobné nablýskané budovy a športové podujatia svetového významu nebývajú ničím iným než Potemkinovou dedinkou, odvádzajúcou pozornosť od ťažkostí všedného života väčšiny populácie usporiadateľskej krajiny."
13. 5. 2014   mišo
toto je čistý príklad manipulovania verejnej mienky médiami, mi môžeme bielorusom jedine závidieť ako si žijú, majú domáce a kvalitné potraviny, za plat 500 dolárov si môžu kúpiť ďaleko viac ako mi, keďže sú tam ceny polovičné, a keď to porovnám s nami, u náš bežný človek nezarába ani tých 500€, a čo si za ne môže dovoliť.....
13. 5. 2014   bv
prave som sa odtial vratil, vsade cisto, obchody plne, potraviny lacnejsie ako u nas a chutne, poistenie nebolo treba (asi len kvoli MS), neplati sa cez MS ani myto na dialniciach. Cestovanie - listky na bus/metro za 25 centov. Rozpravali sme sa s niekolkymi "domacimi", potvrdili zarobok 600 (technicky inzinier) a 1000 USD (pracovnik na stavbe). Su spokojni, tak ako ziju.
@bbbb: pekny postreh :)
13. 5. 2014   samso@sams.com
Ako je to tam s kriminalitou?
13. 5. 2014   thetrooper
zavru ta skor, ako stihnes nieco spravit !!!
13. 5. 2014   xXx
:)))
13. 5. 2014   brumteles
Opäť ukážka nekritickej manipulácie ľudí.
Ak trochu rozumiete rusky odporúčam pozrieť
si tieto videa, nech je prezentovaný aj iný názor.
www.youtube.com...
www.youtube.com...
13. 5. 2014   bbbb
Prial by som si na Slovensku také hypermarkety ako v Minske s takým množstvom domácich výrobkov/ pravý chlieb- nie mrazený , smotana, fantastické mliečne výrobky, .../ Je tam čisto na ulici a železničnú stanicu môže Bratislava len zavidieť.....
Otázka pre autora: boli ste tam niekedy osobne alebo len cez internet....
13. 5. 2014   Rlibant@zoznam.sk
tak toto autorovi článku nejako nevyšlo:-)
13. 5. 2014   plk.KGB
Toto je hovno pravda, Bielorusko je krasna krajina, zil som tam, je tam ovela prijemnejsi zivot ako tu!
13. 5. 2014   thetrooper
a preto si nazad tu, ze ?
kazdy blbec sniva, ako je dobre inde...v rusku, cine, dubaj, honj, hanoj, arabia a co ja viem v akej necivilizovanej diere...vsade a vsetko lepsie ako EU a amerika...
opice hlupe..,.chodte tam, a zite tam...a zostante tam do konca zivota !!!
13. 5. 2014   plk. KGB
Ty chuj sprosty, nevidis si dalej od svojho rypaku, si taka svina domaca, co ryje vlastny dvor. Ja som tam pracoval na spickovom projekte.
13. 5. 2014   Lind
Nie, nie je. Je to rovinatá nudná a zanedbaná krajina, s neuveriteľne ošarpanými mestami a dedinami (s výnimkou centra Minsku), rozpadajúcimi sa cestami (naše sa oproti tomu zdajú ako švajčiarske) a nepoužiteľnou miestnou menou (v pohode zaplatíš dolármi alebo eurami). Samozrejme, kvôli nesčetným reguláciam sú pravidelné vlny nedostatku bežných vecí. Raz nie je mäso, raz ovocie, raz pečivo, raz vypadáva elektrika,... proste klasika. Spoľahlivo však funguje korupcia, môžeš pokojne uplácať policajtov, lekárov, úradníkov, nikto úplatok neodmieta a nikto ťa zaň nebude perzekuovať. Avšak sotva to možno považovať za niečo pozitívne.
S prestávkami som tam bol pracovne vyše roka (pre Škodu auto). Ak má niekto záujem o ďalšie zážitky, rád sa podelím.
13. 5. 2014   Joži
500dolárov priemerny plat a všetky ceny tovarov nižšie,0,5 nezamestnanosť.A náš bača povie,že bez EU a USA by sme neprežili.
13. 5. 2014   thetrooper
skus este raz porozmyslat...
13. 5. 2014   tiež Jozef
0,5 percenta je registrovaná či evidovaná nezamestnanosť. Priemerná podpora v nezamestnanosti bola minulý rok 120-tisíc bieloruských rubľov = medzi 13 a 14 dolárov (áno, medzi trinásť a štrnásť!).
finance.tut.by/...
Z toho sa nedá vyžiť ani v Bielorusku. Navyše priznanie podpory je spojené s rôznou byrokraciou. Ľuďom sa za také peniaze jednoducho neoplatí nechať sa poťahovať po úradoch = kto zostane bez práce, radšej skúša robiť niečo načierno. Toľko k bieloruskému "zázraku".
1/2staršie