Názory čitateľov


Názory k článku:
Spoveď finančného poradcu: Skončil som, nechcem nikoho dostať do problémov

13. 11. 2017   etrusk
Ak finanční poradcovia bez ohľadu na skutočné požiadavky klienta pretláčajú produkty, ktoré im prinesú najväčší profit, províziu, možno to pochopiť. Problém je, že systém, v ktorom finančné poradenstvo beží, takúto prax neeliminuje. A nielen to. Evidentne ju podporuje.
13. 11. 2017   danny
Mnoho poradcov myslí iba na svoj vlastný zisk a nie na to, ako reálne pomôcť.
13. 11. 2017   Alf
Naivná slovenská predstava stotožňuje finančného poradcu so strojčekom na peniaze. Finančný poradca je vraj mág, ktorý dokáže klientovi vyrobiť z desaťeurovej bankovky stoeurovú, najlepšie za tri mesiace a, samozrejme, bez rizika. Keby toto finančný poradca vedel, nemusel by si zarábať na živobytie poradenstvom pre druhých.
13. 11. 2017   Jáno
Dovedl bych si představit že bych dělal fin. poradce a možná jej i budu dělat pro jednu známou spořitelnu ... jen pro tebe ... snad až budeš stavit barák (tedy jestli takové vysoké cíle máš) se ti bude hypotéka či nějaký úvěr hodit ... no a pak se ti bude hodit i tento "póvl" :D
13. 11. 2017   Mirun
Ak vám poradca ponúkne investičné životné poistenie, majte na pamäti, že to nie je vhodný nástroj na sporenie, nech má akékoľvek argumenty. Medzi najbežnejšie predajné taktiky, na ktoré je potrebné si dať pozor, patrí veta: „Musíme to nastaviť tak, aby ste z tej poisťovne niečo dostali a nezaplatili za poistenie príliš veľa.“ To ide ruka v ruke s nereálnym tvrdením poradcu, že môžete dosiahnuť vysoké zhodnotenie napríklad vo výške 10 až 15 percent ročne.
V skutočnosti ide totiž o najdrahšiu možnú formu investície do podielových fondov, s ktorou sa klient môže stretnúť. Poisťovňa totiž sama nevie prostriedky klientov spravovať, takže ju postupuje ďalej investičným spoločnostiam, s ktorými spolupracuje. Samozrejme, za poplatok, ktorý sa pohybuje v rozmedzí od 20 do 50 percent toho, čo vaše peniaze zarobia.
13. 11. 2017   Mirun
Pri uzatváraní životnej poistky si strážte, aby ste nezatajovali informácie. Môže to viesť k tomu, že vás poisťovňa odmietne vo chvíli, keď dôjde k nejakej nehode, respektíve poistnej udalosti. Ak poisťovňa dostane údaje, ktoré boli skreslené alebo nepravdivé, nemusí vám udalosť preplatiť. Podľa poistných podmienok má totiž na to právo. Preto, ak vám dá poradca vyplniť zdravotný dotazník zbystrite a ignorujte vety typu: „To je jedno, nie je potrebné uvádzať zdravotné ťažkosti“ alebo „U iného klienta som postupoval rovnako“.
Rada: Do zdravotných dotazníkov vypĺňajte pravdivé informácie vrátane „zbytočností“ typu koľko denne vyfajčíte cigariet. Lekár poisťovne len tak dokáže objektívne zhodnotiť váš zdravotný stav a podľa toho upraviť poistenie na limity. Vyhnete sa nepríjemnostiam.
13. 11. 2017   Mirun
Vo svete peňazí viac než inde platí, že neuvážený podpis vás môže stáť veľmi veľa.
Do podpisu zmluvy sa preto nikdy nenechávajte tlačiť a ignorujte vety typu: „To je klasická zmluva.“ Nebojte sa opýtať na to, čomu nerozumiete. Obava, že vás budú pokladať za hlupákov, nie je namieste.
Sprostredkovate ľa sa pýtajte aj na jeho konkrétne skúsenosti, ktoré súvisia s vašou požiadavkou, a dĺžku jeho pôsobnosti v odbore. Tak sa dá celkom spoľahlivo odhaliť, či je poradca kvalitný alebo nie. Vaše požiadavky si zapisujte a nechajte si ich zaslať na e-mail.
Rada: Poradca je tu pre vás, nie vy pre neho.
Nebojte sa povedať nie, v prípade, že si nie ste úplne istí jeho úmyslami.
Sú to vaše peniaze a mali by ste ich zverovať len ľuďom, ktorým naozajstnú dôverujete.
12. 7. 2017   Jana
toto môže napísať len ten kto nechce priznať že zlyhal sám. Vôbec to nie je tak. Odkazujem tomu čo to písal že netreba závidieť a rob to čo ťa baví.
13. 11. 2017   Dog
Přesně tak
25. 6. 2017   Palo
pekne cinknutá diskusia - nemá nič spoločného s článkom , pod ktorým je; to len niekto chcel odvrátiť pozornosť od pojisťovacích poradcov a zobral si na mušku brokerov, ktorí poskytujú online platformy pre trading. Pokiaľ platforma funguje a niekomu sa nepodarila jeho vlastná investícia, asi to nie je problém brokera. Tí, čo zarábajú, sú potichu, nemusia sa tým chváliť.
22. 6. 2017   xxzz
Da demo účte PLUS500 získate pocit, ako investovanie ide dobre, ale potom sa karta obráti, keď naliate vlastné peniaze..
:(((((////
13. 11. 2017   ALF
PLUS 500 nebrat, myslím, že už ani nemaji licencu
22. 6. 2017   xxzz
Zo všetkého najhoršie nie je prísť o peniaze vlastnou chybou pri investovaní.
22. 6. 2017   Jana
Investovali sme u Plus500 ale zachovali sa ako veľmi nespoľahliví partneri. Potom prišli o licenciu a nemáme to teraz ani ako vymáhať. Ako zahraniční obchodníci ani nie sú pod dohľadom mestského úradu. Pokiaľ má broker licenciu, je to právne vymáhateľné. Pokiaľ nemá licenciu u centrálnej banky, nemôžme si na nich ako sťažovať. Kedysi malo Plus500 licenciu od britskej FCA, no ale spoločnosť presídlila. ČNB dokonca niekoľkokrát vydala varovanie pred týmto obchodníkom.
novšie2/7staršie