Názory čitateľov


Názory k článku:
Spoveď finančného poradcu: Skončil som, nechcem nikoho dostať do problémov

19. 5. 2017   MM
Etrader je veľmi zaujímavá firma. Prv Vás nalákajú na investovanie do akcií zaujímavých firiem s počiatočným kapitálom 1000 Eur. Po začiatku investovania Vás budú postupne tlačiť navýšiť Váš investičný kapitál. Ich analytici Vám prostredníctvom Vášho "obchodníka" ponúkajú investovať do komodít, indexov a menových párov. Niekoľkokrát máte zisk 10-20 Eur a potom príde stratová investícia 100-500 Eur. A to všetko na odporúčanie Vášho "obchodníka". Odpoveď na stratu je "tak sa zachoval trh" a následne Vás presviedčajú, že potrebujete navýšiť kapitál, aby sa dalo bezpečne investovať... A tak sa to opakuje až kým neprídete o všetky vložené peniaze.
To je asi postup pre neskúsených investorov, ktorí v živote nemali skúsenosti s takýmto spôsobom investovania.
Možno pre tých skúsenejších je to prijateľný spôsob investovania, ale pre mňa už určite nikdy.
25. 9. 2017   Tomy
Ahoj rudo.. Tak isto sme my dopadli s Xpartners.. Mame v plane sa sudit.. Vieme sa kontaktovat a vymenit si nejake informacie?
3. 5. 2017   Faks
ETRADER,investujte s nimi a prídete o všetko,ľudia čo Vám akože radia nemajú ani potuchy o tom, co Vám vlastne poradili......oni nestratia nič,čím viac obchodov, tým viac zarobia.....
29. 10. 2016   Toky
Ak má človek mesačný príjem 700€ ako by ste rozvrhli jeho finančné portfólio?
Jeho mesačné náklady sú 500€ + 150€ úver a 50€ mu zostane na "blbosti"
Určite by som volil poistenie, lebo inak môže rátať -300€ každý mesiac v prípade PN a čo potom?
čo by prestal platiť? úver? nájom? mobil? deťom školu? prestal by jesť? prestal svietiť? kúriť? variť?
Správny poradca musí využiť peniaze klienta do posledného centu...
Mal by mu peniaze chrániť, pomôcť zarobiť a aj usporiť...
26. 10. 2016   Skúsenosti
Krásny príklad negatívnej recenzie zo strany konkurencie.Ja obchodujem na burze už viac ako 10 rokov.Pochopte že toto je len brooker ktorych je milión dalsich ale človek ,ktorý ma mozog vie rozoznať profesionála ktorý vám naozaj kvalitné zhodnotí financie a podvodníka ktorý vás osklbe. Len toľko
4. 9. 2016   Sonya
Ako poviem vám takto, každý kto započuje o online platforme automaticky odmieta a aj to v podstate chápem lebo naozaj veľa ľudí osiera, ale proste keď si to niekto pozrie a príde k niečomu čo sa mu oplatí alebo teda ja zavolám, že som našla niečo čo sa oplatí a riziko ohraničíme aby bolo čo najmenšie aj tak sa s tými ľuďmi radšej stretávam, pokecáme a rovno im to hneď aj ukážem online ako vyzerajú tie pohyby, žiadne zbytočné klamstvá a výmysli, keď sa má klient dobre, mám sa dobre aj ja, tak potom je zbytočné si vymýšľať niečo také ako som nedávno v práci počula cez stenu kde je iná finančná firma, že na tomto zarobíte milióny, vy aj vaša rodina budete do konca života za vodou, no tak to sme sa s kolegami dokonale nasmiali :D :D ako je mi ľúto človeka na druhej strane ak mu to uveril, ale byť v niekoho očiach mrchou, taká predstava sa mi neľúbi :D treba si len vedieť vybrať ľudkovia, takže aj keď s nimi voláte, radšej si s nimi dohodnite stretko, nemusí vám byť ten človek sympatický, ale zistíte keď vám bude do hlavy tlačiť bludy ;) :D
19. 8. 2016   eset
piramida uzrnicka hra ako odrbavat chora spolocnost
9. 10. 2016   Jozef
Topforex je jedna velka zlodejina.viem to z vlastnej skusenosti.system aj poradcovia su nadstaveny tak aby zo zakaznika vytiahli co najviac penazi.poznam to s vlastnej skusenosti.poradca sa stara aby ste mali co najviac obchodov.
19. 8. 2016   anonym
piramida... hra ako odrbavat chora spolocnost zlaty socializmus
23. 11. 2015   Marek
Ja mam konkretne mam velmi zlu skusenost s tymito dvoma "financnymi poradcami": Peter Mikita a Patrik Bucek. Skoda, ktoru nam sposobili je velmi velka a neskor som zistil, ze nie som jediny, ktorych tito dvaja pani vedome dostali do problemov. Odporucam sa im zdaleka vyhnut.
23. 8. 2015   Miroslav
Ja pracujem už šesť rokov ako finančný sprostredkovateľ. Veľa vecí, ktoré sú opísané v článku som zažil aj ja, napriek tomu túto prácu stále robím. Ale dnes ju robím podľa seba nenechám sa oblbovať svojimi vedúcimi alebo vidinami drahých áut a rýchleho zbohatnutia.
Z vlastnej skúsenosti viem, že systém je nadstavený tak, aby z človeka vybral čo najviac peňazí. Prečo? Lebo banky a poisťovne sú podnikatelia a každý podnikateľ potrebuje dosahovať zisk a čím väčší tým lepšie pre akcionárov.
Predaj finančných produktov sa robí cez obchodných zástupcov, či už externé siete (to sú ovábáci, winersáci, partnersáci a tak podobne) alebo priamo cez "zamestnancov" poisťovní (v skutočnosti sú to tiež živnostníci, ktorí žijú z predaja) alebo zamestnancov bánk (pracovníčka na pobočke síce nemá províziu z predaja produktu, ale pokiaľ nepredá stanovené množstvo úverov, sporení, poistiek, tak jej výplata bude niekde na úrovni minimálnej mzdy).
Ja osobne vidím problém práve tu. Nemôžete byť celkom nezvislý, pokiaľ je výška vašej odmeny priamo naviazaná na tom koľko predáte alebo čo predáte.
Každý kto túto prácu robí dlhšie sa dostane do situácie, kedy volí medzi svojou províziou a reálnou potrebou klienta.
A práve tu sa to celé láme - pokiaľ ste človek čestný, uprednostníte klientov záujem (aj keď to môže byť ťažké). Druhá možnosť, teda klientovi odporučím niečo, čo prinesie väčší zisk mne ako jemu, považujem za krádež. A to je niečo čo v mojom hodnotovom systéme nemá miesto. Príde mi to ako keby som niečo ukradol v obchode alebo niekoho v tmavej uličke ovalil po hlave a obral ho ešte aj o topánky.
Vždy je to o ľuďoch!
Sú produkty, ktoré v podstate nikto nepotrebuje. A sú produkty, ktoré klienti bez ohľadu na ich cenu, dopad na rodinný rozpočet alebo výhodnosť "potrebujú" a kupujú, napr. hypotéky.
Tu vidím priestor na svoju prácu - nájsť v spleti ponúk takú, ktorá bude klienta stáť najmenej, ktorá bude mať najmenej skrytých pascí a ktorá ho v konečnom dôsledku nezožerie za živa, keď sa dostane do problémov.
Finančné sprostredkovanie robím preto, lebo viem ako banky a poisťovne fungujú a štve ma, že si s ľuďmi robia čo chcú. Nedokážem zmeniť celý systém ale môžem pomôcť aspoň tým, ktorí využijú moje služby.
Pokiaľ by ste ma chceli kontaktovať : miroslavjankovic@mi roslavjankovic.sk
10. 5. 2016   lubomir
ake je možno ,že ste s" takouto filozofiou" vydržali 6 rokov? nejde vo vašom príspevku len o slová? prajme vám pekný deń.
10. 8. 2016   Nemomen
Chceli ste kapitalizmus, tak si ho užite :) To, čo autor popisuje je normálny sales proces, takže zavádzajúce je len keď sa obchodník (predavač) vydáva za konzultanta (poradcu). A z hľadiska zákonníka práca, keď sa zamestnanec vydáva za podnikateľa - živnostníka, čo je trestné dokonca aj v USA, hoci tam všetky tieto systémy vynašli. Podnikateľ je povinný tvoriť zisk zo zákona a podľa téz o voľnom trhu a ostatnej demokracii to má byť jeho hlavný motivátor, aby zdvihol zadok, vstal a išiel niečo robiť. Aby však dosahval zisk, musí predať. A keďže nie každý môže mať známych v SMERe - či inej politickej žumpe - je bežný podnikateľ vystavený konkurencii, ktorá zase má garantovať atraktívnu ponuku zákazníkovi. Bohužiaľ na tom niečo je, lebo ponuka za komunistov nozaj nebola atraktívna. Ideálne by bolo keby mohol ponúknuť najlepší tovar najlacnejšie, lenže dobrý tovar niečo stojí a hoci všetci nemôžu byť najlepší, všetci chcú žiť. Aj tí škaredí, sprostí, neschopní, pomalí, neinetigentní a retardovaní (čo je jeden z dôvodov existencie politických strán). Lebo konkurovať sa dá nielen kvlitou tovaru a nízkou cenou, ale aj zavádzaním, zatajovaním faktov, prekrúcaním, otvorenými klamstvami, úplatkami, konexiami, ohýbaním zákonov a miliardou iných barličiek. Keďže klamstvo je z nich najjemnejšie a nezakazuje ho ani 10 prikázaní, je celá dnešná spoločnosť v podstate postavená na lži. Je pravdou, že už za komančov sa nepresvedčivo tvrdilo, že tento biely štvorec je čierny kruh, dnes sa to však už pokladá za pravdu a väčšina je o tom dokonca aj vnútorne presvedčená. Tak, či onak, jednou z podmienkok dosiahnutia najvyššieho zisku sú najnižšie náklady a tak ak náhodou podnikateľ (chvíľu) má najdokonalejší tovar, nepotrebuje obchodníkov, ale odbyt, keďže tovar sa predáva sám. Preto je profesia obchodníka nutná, vážená a dobre hodnotená. Obchodník sa totiž od klamára líši tým, že neklame, ale pôsobí tak, aby klamstvo vzniklo v zákazníkovej hlave. Využíva všetky nízke pudy zákazníka a obracia ich s Aikido filozofiou proti nemu. Lebo je gigantický omyl považovať zákazníka za toho dobrého, ktorému každý len ubližuje. Zo značkových zákazníkov napríklad kričí snobizmus a neodolateľná túžba vyvyšovať sa nad blížnych svojich - a preto im treba pomôcť a vyliečiť ich zo zbytočných peňazí. Preto u nás idú na dračky všetky tie Apple, BMW, Audi a ostqtné Mercedesy. No a ten chudáčik starček, či starenka - v skutočnosti eštebák, či stará striga, ktorá za totality robila šéfku kádrového a terorizovala svoje okolí v okruhui 100km2 ?
29. 9. 2017   Jaro
Nerob zo seba anjela. Ved banky a poistovne ta platia za to, ze nieco predas. Neurazaj toho co ta plati.
novšie3/7staršie