Názory čitateľov


Názory k článku:
Štát doreguloval: Brusel chce trhové ceny energií, aj keby to mal dať príkazom

12. 2. 2014   anonym
Je to jasné? JE! Zásoby sa stenšujú, tak producenti chcú za každú cenu vytrieskať z týchto zdrojov maximum zisku .. veď to zaplatí spotrebiteľ.
Namiesto toho by mali podporiť výskum, AKO z ložísk dostať to, čo tam zostalo .. len tak na okraj, ropné ložiská je možné súčasnou technológiou vyťažiť maximálne na 16%, zvyšok je viazaný v podloží.
Je to pár dní, čo som na nete čítal článok o výrobe ropy z rias, zatiaľ iba laboratórne, ale vybudovaním reálnej fabriky by toto bola cesta do budúcnosti.
7. 2. 2014   A Smith
Krasa, nestacilo tie podniky odpredat za babku sukromnikom a dat im zadarmo iste zisky na desiatky rokov s navratnostou investicie za 10 az 15 rokov, niekde aj menej ale tak terab im aj totalne dat moznost zdvihnut ceny, nech majuv vacsie zisky. Esteze je tu zdrave konkurencne prostredie a ja si mozem vyberat z tolkych velkych ponul
7. 2. 2014   Palo
za posl. 15r. liberalizacia cien energii znamenala pre moju domacnost ich zvysovanie
4. 2. 2014   Lumir
chcel by som vedieť, keď chcete regulovať ceny, či aj platy budete... odpoviem si " určitéééééé"
4. 2. 2014   Realista
... že štátom stanovená cena "nenesie v sebe ten správny odkaz" pre realizáciu investícií. Ja, a určite nie som sám, mám ten správny odkaz do Bordelu, teda Bruselu - nestrkajte prsty do mraveniska biedných, ktorí Vás živia, mohli by Vám ich ohlodať.
31. 1. 2014   ddt
hahahaaaa fico doreguloval hehe
31. 1. 2014   john.conor
no snad z dokumentov aspon odstranili hlavicku Enelu
31. 1. 2014   lubos
Je to celkom logicke:): ten poslanec vie, ze ked chce mat plat 7-15.000 eur/ MESACNE, komisar 20.000 eur/ MESACNE..., tak musia mat prijem z DANI obyvatelov eu. Takze totoje cesta, ako si ich zabezpecit. Ze v skutocnosti by mali energie po tolkych bilionoch investicii klesnut, to ho uz netrapi. Stat je dobre organizovana skupina mafie. Je iba otazkou casu, kedy Brusel dopadne ako Kijev.
30. 1. 2014   Gandalf
Zdravim vsetkych co tu pisali. Mate nazory to je ok. A ja mam tiez jeden nazor. Co tak keby sme sa vsetci energeticky osamostatnili. Potom si mozu regulovat aj regulacie ragulacii. Prosim porozmyslajte o tom. A myslim, ze ta nasa energia bude lepsie vyuzita nez hromzit na nejakeho psychopata alebo rozoberat psychopaticky clanok.
31. 1. 2014   lubos
Chacha...toto je NEMOZNE:):), skus a zbadas. Ak nepotrebujes elektrinu...ok, stasi Ti iba drevo a mas teplo, aj teplu vodu.
12. 2. 2014   anonym
Ja by som sa aj osamostatnil ... ale nemám VLASTNÝ LES, v ktorom by som si mohol rúbať to, čo potrebujem ... mimochodom drevo možno použiť okrem tepla aj na výrobu elektriny. No a mať ten les, tak mám aj vodu (možno potok či riečku, ale aj podzemná je ok) aj jazero by bolo, bolo by miesto na záhradu aj zverinec ... ...
1/2staršie