Názory čitateľov


Názory k článku:
Platby kreditkou: Šesť rád, aby ste zarobili vy a nie banka

23. 8. 2013   anonym
Roky pouzivam kreditku, lebo som musel - nedostal som uver, auto som potreboval, tak somo dojil bankomat kreditkou. Bolo to drahe, ale inak sa nedalo. Teraz ju zasa pouzivam namiesto hotovosti - platim nou bezne nakupy (aj potraviny, drogisu a odevy), ale vzdy splatim este v limite celu ciastku. Problem mam len jeden - ked neberu karty musim bezat po hotovost niekam do bankomatu (kde ju vytiahnem DEBETNOU kartou). Neplatim popatky (nie je problem pre 4clennu rodinu stravit minimalny obrat) a ked pride pytavy spoluobcan na parkovisku kdesi pred retazcom, ma smolu. Ale chce to discipkinu - minat len tolko, kolko zarobim. Alebo menej. Dobre, som vysledovatelny, maju moj zakaznicky profil - no a? Kto ma pozna? Komu je to na co? Nepatraju po mne, tak som kkludny. Ale naozaj - POZOR na DISCIPLINU, lebo to zvadza kupit viac, nez si mozeme dovolit. A potom je problem, hlavne preto, lebo "staci" splatit 5% dlznej sumy - a splacat sumu celu do nemoty. VISA v Rakusku je skoro nanic, tu uz ju zas beru skoro vsade. A k tomu mam poistenie v zahranici (aj s rodinou) samozrejme za poplatok, ale chodim casto do Viedne a nemusim sa o to starat a je to omnoho lacnejsie.
23. 8. 2013   Jan
Kreditka je na to aby si človek kúpil zbytočnosti čo v živote nebude potrebovať prv ako si na ne zarobí. Nekupovať zbytočnosti, míňať len do výšky svojho platu a problém budú mať banky a nie ľudia.
22. 8. 2013   juchaaaa
vyhnite sa kreditke ako sa len da je to len jeden z dalsich krokov ako sa dostat do dlhov a nekonecnej spiraly platenia istiny a vysokych urokov...vacsina zabuda ze kreditka nie su vase peniaze ale peniaze niekoho ineho kt vam ich ponuka a spoliha sa ze miniete viac ako realne mozte a ze budete splacat a draho preplacat na urokoch...IT IS NOT YOUR MONEY!!!
1/1