Názory čitateľov


Názory k článku:
Vyvlastňovanie majetku bude na Slovensku jednoduchšie

26. 5. 2013   anonym
A stavebné firmy ktoré sponzorujú Smer dostanú zákazku /alebo ktorých majitelia sú príbuzní a známi Smerákov/ budú zarábať ešte viac ! Všetko svojim sponzorom a národu navaria gulášu a ženám zaspievajú na MDŽ !!! :-(
15. 5. 2013   anonym
slovensko sa potáca ako neriadená lod vyše dvadcat rokov sa pod ruškom zákona rozkrada národný majetok už to nestačí ide sa dalej stavia sa na poliach justícia je slepá stovky rozsudkov totality nie su riešené prípad cervanová a iné ktoré súdy rozhodovali na v nútornom presvedčení a vykonštrulovanom deje ktorý VB vytvorila ako vierihodný bez dôkazov učasti bez dôkazov ktoré by v celej retazi preukázali vinu VB predstavovala ako dôkazi kriminálne živly vrahov ako vierihodné osoby postavené na tom sa im nevinný zdôverily s opisom deju tieto fašistické praktiky a odsudenia sú na stovky za učelom uzavriet prípad fašovanie je ich prácov v konečnom slede ako môžu vo veci rozhodovat ludia ktorý to falšovai a súžiy totalite je nesporné zakrývajú svoje zločiny a dodnes žiadna vláda ani poslanci nič preto nespravily preto neúnosny stau v celej justícii ktorá sa musí celá vymenit aby konečne boli rozsudky v z mysle zákonov ktoré sa vôbec nedodržujú nie len v stovkách kauzách ale i pracovnoprávnomživo te kde pracujúci občan nie je vôbec chánený ae vydaný na pospas kapitalistom krorými su zotročovaný a pracujú za mzdu ktorá nepokrýva náklady rodin slováci vzbudte sa
5. 6. 2016   profesor
dvadcať? Chodil si do školy? Čiarky nedávaš. Ypsilony dávaš tam, kde nemajú byť. Nie že by som s tebou nesúhlasil, ale píšeš ako mongol.
15. 5. 2013   peter
Väčšina príspevkov, ako obyčajne, obyčajná a primitívna demagógia. Vyvlastnenie v rámci verejného záujmu sa deje všade na svete. Na jednej strane všetci vieme čo znamená diaľnica naprieč Slovenskom, na druhej strane ideme "plakať až nariekať" ak niekomu vyvlastnia kus lúky pretože chce za to milióny... Ale primitívné slová sú už v úvode tohto článku - za hociakú budovu za ktorou budú investície.. Teda "budova" za viac ako 100 milionov eur s minimálne 300 zamestnancami - no neviem či je to hociaká budova. Aj Vy, fanatickí odporcovia SMERU - však troška rozmýšľajte.
15. 5. 2013   erik
axioma je, ze bolsevik bol, je a bude ch.u.j. Rysavy bolsevik je absolutny ch.u.j. Peter, nie si ty fanaticky bolsevik-privrzenec smeru a jeho neomylneho vodcu kim-cong -fika? Lebo bud nedokazes posudit dosledky protiustavneho vyvlastnovacieho zakona, alebo si tak fanaticky privrzenec smeru, az si z toho uplne blby. Lebo, iba blbec sa bude zastavat politika, alebo politickej strany. Ja sa nezastavam ziadneho politika zo ziadnej strany, lebo ich povazujem za menejcennych bezcharakternych ludi, ktori sa nedokazu uplatnit v normalnom zivote. Zial, na Slovensku som videl a vidim napriec celym politickym spektrom iba neschopnu, skorumpovanu a bezcharakternu chamrad.
16. 5. 2013   Majo
Osobne si myslím, že je medzi nami veľa vlastníkov pozemok, ktorí svoje peniaze dávajú práve do pozemkov, pretože v nich vidia uchovanie hodnoty do budúcnosti. Teraz si predstavte, pán Peter, že vy by ste ukladali svoje hodnoty do pozemkov a príde niekto, kto Vám povie, že vo verejnom záujme Vás vyvlastní práve preto, lebo tadiaľ musí ísť diaľnica.
Môjho prastarého otca brat bol v amerike. Vrátil sa so zarobenými peniazmi za ktoré nakúpil pozemky a čo sa stalo? Prišli komunisti a vo verejnom záujme všetko vyvlastnili.
16. 5. 2013   anonym
Na riadky "erik" ťažko niečo odpovedať, len to isté čo som napísal - obyčajná a primitívna demagógia.
S názorom !Majo" v podstate súhlasím, ale uvedom si ten VEREJNÝ ZÁUJEM - to v žiadnom štáte na svete by nemohli byť vybudované cesty,diaľnice,leti ská, priehrady atď. atď. bez tohto, verím , že bolestného postihnutia jednotlivcov.
Prečo sem pliesť boľševikov, chujov, neomylných vodcov, prívržencov smeru...
To by Fígeľ , Sulík, Frešo nepostupovali pri NUTNOM vyvlastňovaní v nevyhnutných prípadoch tak isto ako Fico ? Postupovali by presne takto.
16. 5. 2013   Majo
Určite postupovali. Samozrejme, ja neodsudzujem vyvlastňovanie vo verejnom záujme. Odsudzujem, že vlastník pozemku, ak nebude chcieť pozemok predať za smiešnu cenu štátu, tak ho vyvlastnia a ešte bude musieť zaplatiť kolky na úradné tlačivá. Bol som svedkom vyvlastňovania pozemku pri výstavbe chodníka v obci.
"Odpredáte nám pozemok alebo nie?"
"Koľko mi zaň ponúknete?"
"0,8€/m2 + kolok, ktorý si musíte zaplatiť"
"A keď Vám ho nepredám?"
"Tak vás vyvlastníme"
"Nech sa páči, výde ma to lacnejšie. Nebudem musieť aspoň platiť kolky"
17. 5. 2013   peter
Majo - ono aj tá "smiešna" cena za jednotlivé komodity je stanovená v zákone podľa lokality... Takže za pozemok na chodník v Bratislave bude iná cena ako v Hornom Výplachove. A osobný prístup úradníkov - nuž to ťažko dať do zákona,to už je iný level.
17. 5. 2013   Majo
Cena stanovená zákonom mi je ukradnutá. Chcem povedať to, že keď je niečo moje, tak mám právo jednať o cene a nie sa len prisôsobovať.
17. 5. 2013   peter
Máš právo na názor - ono je to tak, existuje stanovená cena podľa bonity a iných vecí a potom trhová cena. Ak však budeš chcieť predať pôdu mimo všetkých zaujímavých oblastí,prípadne vedľa "neprispôsobivých" občanov,darmo budeš chcieť ísť vysoko...Potom aj ten Tvoj názor aj cena stanovená zákonom sú na dve veci...
6. 6. 2016   anonym
Peter aj keby za 100 miliard a 100 milionov pracovnych miest za 2,5e na hodinu ti na to mozme z vysoka kaslat ked to bude tak tak minimalku 8e na hodinu v cistom a za tie predrazene cenny co nam tu predavaju odpatky z EU hnoja PRIPLATOK ! 10e takze 18 eur ciste na hodinu potom si mozme povedat ze je to vo verejnom zaujme teraz JE TO V KAPITALISTICKOM ZOTROCOVATELSKOM ZAUJME.A ESTE STALE NIESME NA HODINU KOLKO MAJU IRI 20 E MONTAZNIK ZASUVIEK CO SA PLANTA A V PIATOK KONCI O12 HOD A V PONDELOK NEPRIDE LEBO SA LIECI Z CHLASTU.TO SME STALE LACNY VYKONNY A PRECIZNY LEBO NEMCI CO MAJU VYROBKY TERAZ TA SU TO DOBRE KULA.
8. 6. 2016   rantasila
Odporcovia Smeru nemôžu byť fanatickí iba reálne mysliaci, alebo stačí mysliaci, iba fanúškovia Smeru sú fanatici a hlupáci. Kto v 21 storočí volí politikov typu Fico, Kaliňák ,
Počiatok atď. nemôže mať kotrbu v poriadku.
14. 5. 2013   gta.master@centrum.sk
Najviac ma zaráža toto : Otázkou bude, ako sa Smer s novými pravidlami popasuje, aby nedopadol rovnako ako v roku 2007. Vtedy behom vládnutia s SNS a HZDS pripravil vyvlastňovací zákon, ktorý sa nakoniec ukázal ako protiústavný. Verdikt však súd vyslovil až za štyri roky, v roku 2011, keď už bolo takto vyvlastnených viac než tisíc nehnuteľností. Takže vtedajšia vláda 4 roky porušovala ústavu a nikto z jej navrhovateľov a schvaľovateľov nebol potrestaný (za porušenie ústavy SR). NEUVERITEĽNÉ !!!!!!
16. 5. 2013   Marek
Slovenské súdy sú pomalé ako rakovina. Modlím sa každý deň diablovi, aby Fico zdochol na rakovinu čím skôr !
6. 6. 2016   anonym
nielen ti sa modlis preklina ho vela ludi taze skor ci neskor ho do dostane tolko utrpenia co dava ludom pride ako bumerang.a spomienka naho bude taka ze si taku nik nebude zelat tak ako i na jeho predchdcov zvit je kratky nic mu to neda co tolke nestiaste porobil aj jeho predchodci.Dobry vladca sa stara o svoj lud a odchadza z pompou a hitoria na nich nezabudne .Na tychto ako bude spominat historia je utrpenie.Rozosievac i utrpenia
14. 5. 2013   qwerty
tu je vidno aky je v skutocnosti Fico pravnik, pretoze vyvlastnenie je protiustavne, a ustava je nadradena vsetkym zakonom, chvalabohu
15. 5. 2013   anonym
Máš to trocha popletené - vyvlastnenie vo verejnom (teda štátnom) záujme nieje protiústavné, chvalabohu
14. 5. 2013   kika
to je katastrofa!
hajzel fico!!
jemu bonaparta nevyvlastnia nikdy, debil!!
14. 5. 2013   anonym
V 89. sme ich mali povešať na výstrahu pre budúce generácie a pre výstrahu našim deťom aby už proletári ktorý nič nemajú nemali chuť znova kradnúť !!!
14. 5. 2013   Qerulant
Tomu sa hovorí sofistikovaná zlodejina! Nuž čo väčší pes ....
14. 5. 2013   Hovado1
zacneme si vo velkom kupovat karavany, ked vrchnost prikaze preparkovat tak preparkujeme
1/2staršie