Názory čitateľov


Názory k článku:
V porovnaní s úniou sú na Slovensku nižšie nielen ceny, ale aj platy

3. 7. 2012   anonym
Este nikdy som neprispieval do ziadnej diskusie.Uz 7 rokov pracujem v zahranici.Vyhnal ma tu tento spinavy kapitalisticky system doma mam 4 deti ktore vidia otca tak 4 krat do roka, ale nie o tom som chcel.Tu v nemecku ma obycajny robotnik podotykam nemec plat tak okolo 2500 eur mesacne naklady na byvanie a vsetko okolo nech bude aj 1000 eur.Ako je mozne ze ceny su tu nizsie niekedy aj o tretinu v tych istych obchodnych retazcoch oproti nasim cenam a kvalita sa ani neda porovnavat.Preto vas prosim zamyslite hlavne vy co nemate co stratit vy ktory nemate pracu beriete smiesne soc. davky.Vsetci vy ktorym este aj tie smiesne dochodky za celozivotnu pracu politici zavidia.Je 20 rokov po revolucii a verte mi ked to mozem porovnat tak Slovensko je moralna stoka europy.Preto este raz apelujem na vsetkych ktorym to nie je jedno uz napriklad len kvoli detom budeme brany na zodpovednost ze sme toto dopustili.Povstanme z toho bahna ved tych par eur co nam politici hadzu ako psom kosti zo stola je iba vysmech a ponizenie toto je Slovensko stat tvorime my vsetci takze ked nadavame tak mozme len a len na seba na svoju bojazlivost a pokoru.Aj zo sveteho pisma si mozme zobrat priklad kedy Jezisovy tiez "praskly nervy"a poprevracal stoly tej bande uzernikov.Dakujem za pozornost.
30. 6. 2012   miloš
Pracujem v severnom taliansku , v obchodoch sú ceny základných potravín lacnejšie ako na slovensku . A Ľudia čo chcú nakúpiť viac , a idú do rakúska . Drahšie sú tu ceny PHM. Ale napr .nezamestnaný tu dostávajú cca 800 eur . To je pomer , čo ????
Neviem odkiaľ z pr.ele vyťahujete tie čísla , keď sú úplne mimo realitu . !!!!!
1. 7. 2012   milan666
Súhlasím.Tiež robím v Nemecku a takmer všetko je tam lacnejšie,dokonca aj v autoservisoch.Mal som tam auto a po príchode na Slovensko som závadu preberal z mojím mechanikom a doma by som platil viac.Napíšte čo kokrétne je drahšie,lebo napr.minerálka v Aldi stojí 19centov,chlieb kilový79cent a tak by sa dalo pokračovať do nekonečna.V Nemecku robím velké nákupy domov a ušetrím dosť eur.Takéto nezmysli čo píšete ma dokážu naštvať.
1. 7. 2012   anonym
Palec hore Milan. Niekde som čítal štatistiky a v Nemecku vypočítali že so 600 eur nie je možné vyžiť . Že sa to fyzicky nedá .Mi pripadá že na slovensku sa to hmýri kúzelníkmi . A čo sa týka potravín , sme odpadkovým košom EU . Samé zahraničné grcy , čo inde nenájdeš . Všade sa snažia podporovať svojich regionálnych výrobcov ,dodavateľov . Tým sa podporuje zamestnanosť,prospe rita . Len u nás utopiť všetkých malých . S toho je smutno ....
30. 6. 2012   anonym
ze som si potom nevsimol tie vyssie ceny v Nemecku ci Rakusku, uplna zahada pre mna
30. 6. 2012   Peter
Nie, to vazne?? Je to pre mna sok, keby som si tento clanok neprecital ani by som netusil, ze sa u nas zaraba menej ako trebarz v Nemecku atd.
30. 6. 2012   anonym
a prečo ste ten pôvodný článok z pred 3 dní (to isté znenie) so štatistikami v tabuľke odstránili, vrátane príspevkov ? Niekto manipuluje s názormi ľudí ? Tým sa názory ľudí nemenia, len nie sú viditeľné.
Zopakujem. 10 štátov, čiže skoro 1/6 EU má viac ako štvornásobok platu. 1/6 štátov má plat nižší. Z toho vyplýva, že 5/6 štátov má plat vyšší. Koľko z týchto štátov má nižšie ceny ? Táto informácia chýba a mám pocit, že zámerne. Samozrejme hovorme a porovnávajme plat v čistej mzde, keďže za peniaze, ktoré mi štát zdaní, či inak stiahne na povinných odvodoch si nič nekúpim.
1/1