Názory čitateľov


Názory k článku:
Predčasní penzisti si na dohodu už zrejme neprivyrobia

28. 6. 2012   Vendy
Inštitút predčasného dôchodku bol zavedený pre skupinu ľudí, ktorí to vôbec nepotrebovali a predčasný dôchodok mali ako príjemné vreckové k platu a to aj v štátnej správe. Milióny korún vtedy takto odišli zo Sociálnej poisťovne ľuďom, ktorí to absolútne nepotrebovali a dodnes chýbajú v systéme. Keď sa predčasní dôchodcovia museli rozhodnúť či dôchodok alebo plat, samozrejme, že si ponechali zamestnanie a ešte ako bonus sa im dôchodok po ukončení pracovného pomeru prepočíta a zvýši.
Ale prečo teraz majú kvôli tisícom nenažrancov trpieť tí zvyšní predčasní dôchodcovia, ktorí nezneužili systém, prišli o prácu, dôchodok im bol znížený za každých 30 neodpracovaných dní o 0,5% a teraz majú prísť aj o to posledné záchranné lano v podobe možnosti zárobku na dohodu?
Viackrát sme boli svedkami, že keď "treba", dá sa zmena zákona upiecť aj cez noc. Skúste, páni poslanci, upiecť niečo aj pre hladných.
28. 6. 2012   ekonom79
Inštitúr predčasného dôchodcu bol zavedený pre ľudí, ktorí prišli o prácu pred dovŕšením dôchodkového veku. Že sa to zneužívalo, to vieme. Teraz sa to nebude dať.Keď má niekto predč. dôchodok, pretože prišiel o prácu a zoberú mu ho, keď si ju našiel, je to logické. Je to, ako s podporou v nezamestnanosti.
30. 6. 2012   Vendy
Ale vážený Ekonom79, on si prácu nenašiel, on len chytil to záchranné lano s 350 hodinami za rok!!!
27. 6. 2012   anonym
ideš do penzie šezdesiat dva dostneš dostaneš dvesto osemdesiat ideš v šezdesiatich dostaneš dvesto šezdesiat čert alebo uhod slovenské vlády od roku osemdesiat devet zničily slovenskú republiku a z pracujúcich urobily otrokov žobrákov a stále tvrdia oni vedia riadit republiku nesporne vôbec nevedia a vyhýbajú sa trestnej zodpovednosti za svoju vykonanú prácu čo je to politická zodpovednost je to výsmech slovenských pracujúcich ktorý žiju zo dna na den opakujem slovenský národ im nedal imunitu a preto su trestne zodpovedný zo spolupachatelstvom ako z--------------,a stotisíce ludí sa už teší kedy bude vykonaná spravodlivost súdny den sa blíži všetci su vinný čo riadily slovensko boli u moci nesporne musia zaplatit miliardové škody ktoré spôsobily slovenskému pracujúcemu ludu ktorý okradli nechali okrádat ich vina je preukázana vid slovensko slováci je najchudobnejšia krajina v eu a dvadcat rokov ju zdierajú okrádajú bez trestu morho slovač do ulíc dole snimy slubotechnami nedá sa tu žit aby sme mohli musia slubotechny byt dole
27. 6. 2012   anonym
DALSIA BUZERACIA OBCANA TYMTO SKURVENYM REZIMOM!! PATRILO BY SA ICH POVESAT NA NAJBLIZSIE STROMY OKOLO URADU VLADY!!
1/1