Názory čitateľov


Názory k článku:
Odchodom Poštovej banky z RPR sa podľa šéfky rady vytvára nebezpečný precedens

12. 6. 2012   drachma na obzore
RPR a podobne institucie, ste zbytocni, je to len flek pre niekoho. PB je na toma si dost zle, kedze ponuka jeden z nyjvyssich urokov na vkladoch, mne to nevadi,ale o niecom to hovori..
Lutujem ludi co naletia, uveria panacikom o novej streche, a kazdy mesiac sa cuduju na vypisoch z banky...
Dnes je mozne, kedykolvek odist do inej banky, ale tie nemaju zaujem o chudakov, ktori ledva splacaju nabrane pozicky (tych je dost). staci par chybnych operacii na fin. trhu a domcek sa rozpada :(
12. 6. 2012   Poddany
Bolo raz jedno male Kniezactvo. A Kniezactve boli aj banky, kde si poddani nielen ukladali, ale aj poziciavali. A jeden poddany si pozical vela medenakov od malej banky, aby si mohol kupit chyzku. V banke spisali zmluvu, v ktorej stalo, ze rocny urok sa bude skladat z 12m medzibankoveho repo + urokove rozpatie. Banka poddanemu ponukla aj vyhodny fix na 5 rokov. Ako isli roky, Kniezactvo sa stalo sucastou velkeho Kralovstva, lebo bolo poddanym vysvetlene, ze to bude pre nich dobre. Ze budu platit Zlatakmi a nie Medenakmi a budu mat aj nizsie uroky - nie Kniezacie ale Kralovske. Nasemu poddanemu uplynula 5 rocna fixacia a banka splnila svoj slub a dala na dalsi rok poddanemu urok zlozeny z 12m medzibankoveho Kralovsky nizkeho uroku + urokoveho rozpatia. Poddany sa potesil, trosku sa mu ulavilo. Ale co cert nechcel, banka sa dostala do problemov, a odkupil ju mohutny zraloci Osemuholnik. Osemuholnik sa netesil dobrej povesti uz v malom Kniezactve. Osemuholnik velky kus uz zneho vlastnil -lekarne, poistovne, nemocnice a mnoho mnoho ineho. Osemuholnik sa rozhodol premenovat malu banku na FASA BANKU. Ale kedze bol Osemuholnik zralok, tak sa rozhodol, ze svojich zazmluvnenych klientov-poddanych zacne zdierat! A nasmu milemu poddanemu poslal o rok ponuku na novy urok. Aj fixaciu ponukol. Oba uroky vsak boli vysoko nad konkurencnymi ponukami inych bank. Poddany sa zadivil, napisal do FASA BANKY list, ze nech vysvetlia, ako prisli k tak vysokemu uroku, kedze zmluva vravi 12m Kralovsky repo+urokove rozpatie. A Osemuholnik ustami FASA BANKY odpisal - mily poddany, stal si sa pre nas rizikovejsim klientom, aj ceny chyziek sa negativne vyvijaju... Preto sme Ti zvysili urokove rozpatie. A poddany na to:"Ako to, ved chyzka od podpisu zmluvy nabrala na trhovej cene o 30 tis Zlatakov, a ja sam som ziskal zamestnanie, kde ma platia este vyssim poctom Zlatakov ako predtym, a ukoncil som studium Magie a ziskal som Vysoky titul a odbornost! Ako to, ze mi Osemuholnik dvihas urokove rozpatie skoro o 100% oproti minulemu roku? Ako si vypocital to moje riziko? Posli mi metodiku a vypis!" Ale to uz FASA BANKA a za nou schovany Osemuholnik mlcala. Iba navrhla, ze ak sa Ti nepaci, tak podla zmluvy splat uver a mozes ist... Poddany vravel, ze on suhlasi s urokom podla zmluvy! Ziadne Hausnumera, ale zmluva plati! To sa vsak uz FASA BANKA neozvala a ani za nou schovany Osemuholnik... Poddanemu uz len prisiel list, ze mu najblizsi rok budu v Kniezactve pocitat urok 4,9%!!! To nic ze je to ten najdrzejsi urok v Kniezactve!:) Mili poddani, rozpravka este nema koniec, slubujem Vam, ze pokracovanie doplnim len co sa lady pohnu. A vsetci, ktori mate v zmluvach 12m urok+fixne rozpaetie, bojujte, nenechajte sa zdierat! Ved sme hlasovali za prijatie do Kralovstva, a chceli sme platit Zlatakmi namiesto Medenakov, aby sme sa mali lepsie! A Osemuholnik nech si nemysli, ze moze vsetko! Darmo zaplatil Osemuholnik rebranding na FASA BANKU, ked sa k ludom chova ako nenazranec!
12. 6. 2012   Martin
Cela RPR je len spolok bez pravomoci. Pre slovensky reklamny priestor by bolo ucinnejsie zdruzenie, ktore by neeticke a klamlive reklamy hnali priamo na sud. V USA je mnozstvo nezavislych spolkov, napr. vplyvnych zien senatorov, ktore sa staraju o "poriadok" v krajine. A aj bez institucii!
1/1