Názory čitateľov


Názory k článku:
Dolár je opäť kráľom

5. 6. 2012   sss
Euro je na tom tak ze ani v samotnej EU uz ho pomaly nebudu akceptovat.Vid Grecko.Ako vzniklo tak aj zanikne.Staci si overit kde mozno platit Eurom? Okrem EU takmer nikde..Vsade pytaju vacsinou USD.A hoci ani USD nie je idealna mena vzdy bude mat pred eurom navrch..
4. 6. 2012   fero
a ficko vas nauci..
4. 6. 2012   anonym
AK TAK NA TO POZERAM MAME TU ALE EUROEXPERTOV...CO SLOVAC TO EXPERT..VRATITE SA KU KORUNAM AKO GRECI KU DRACHME ZOBRACI!! A EURO JE UZ JEDNOU NOHOU V PRDELI TAM KDE DAVNO PATRI..ASI TOLKO
4. 6. 2012   mf
dolar je kralom slepych
4. 6. 2012   mf
oprava. dakujem pani Samante za podporu. mf
4. 6. 2012   anonym
Dakujem pani Samante za podporu.
4. 6. 2012   mf
Vzdy ked citam o tzv. bezpecnych pristavoch ako su napr. statne dlhopisy USA, alebo Nemecka, alebo o tzv. bezpecnych menach, cudujem sa ludom, ktori tieto nezmysly propaguju. Minuly tyzden propagoval pan Izip na finvebe americky dolar podobne nadsenym sposobom, ako je propagovany v tomto clanku. V historii sa vzdy najdu paralely, ktore tvrdenia nadsencov papierovych mien spolahlivo vyvratia. Historia sa totiz zvykne opakovat. Som numizmatik a nadsenec pre historiu. Ked si pozriem zbierku minci z hociakeho obdobia, a myslim tym mince zo vzacnych kovov, vzdy a vsade, bez ohladu na rezim si uchovali prinajmensom hodnotu materialu, z ktoreho su vyrobene. Znamena to, ze vzdy ste na ne nasli kupca. Ak priratame aj historicku a zberatelsku hodnotu, tato mnohonasobne prevysuje cenu materialu. Pri bankovkach, aj ked na nich bolo hocico napisane, je to inac: 99.999% z nich si uchovalo hodnotu materialu, z ktoreho boli vyrobene. Hodnotu papiera. Historia nam ukazuje aj to, ze vsetky papierove meny vzdy postihol rovnaky osud: Nakoniec ste si za ne nemohli kupit takmer nic. Papierove meny maju totiz jednu negativnu vlastnost: nie su odolne voci politickym tlakom a pod natlakom politikov sa daju donekonecna rozmnozovat. Dovera v papierovu menu znamena aj to, ze doverujte politikom. Uprimne sa priznam, ze politikom neverim. Jednoducho neverim ich schopnostiam. Pozrite sa na EU: su natolko neschopni, ze sa nevedia dohodnut a namiesto riesenia sucasnej krizovej situacie ju este zhorsuju. Rovnako neverim ani bankarom. Ved prave tito su pricinou sucasnej krizy. A im mam verit, ludom, ktori krizu sposobili, ze ju dokazu vyriesit? Ak tymto ludom verite, tak kupujte dolare. Mozte kupovat aj Yen, ale to je rovnaka spekulacia ako kupovat Yuan, alebo Euro. Lebo ak skrachuje jedna papierova mena, budu ju nasledovat aj ostatne. Mimochodom vsimnite si, Yen je "silnejsi" ako dolar. Japonsko je spolu s USA, Velkou Britaniou a Greckom najzadlzenejsou krajinou sveta. Konkurovat im moze este Zimbabwe. "Rast" v USA je rast na dlh, staci si pozriet ich obchodnu bilanciu. To znamena, ze ak chcu USA dalej hospodarsky "rast" tak ako doteraz, musia tlacit peniaze ako o preteky. QE3 je predo dvermi. Vsimnite si, reakciu centralnych bank ostatnych statov: Zvysuju zlate rezervy a vo vzajomnom obchodovani zacinaju obchadzat dolar. Je toto znakom dovery v americky dolar? Alebo pre tuto skutocnost mate ine vysvetlenie?
4. 6. 2012   Samanta
Ďakujem pánovi numizmatikovi za názor. Veľmi rada si vždy prečítam názory ľudí
rozumných a mysliacich, takých čo nezapierajú aj "zdravý sedliacky rozum" a nepotrebujú klamať národ.
4. 6. 2012   človiečik
To sú tie články tzv. finančných expertov, ktorí sa orientujú len podľa krátkodobých zmien a pohybov na finančných trhoch, ale nevidia si ďalej od nosa - teda nevidia celkový obraz. Každý rozumný človek, ktorý len trošku vidí do podstaty súčasného finančného systému, musí vidieť, že dolár je umelo nafúknutá mena, už dávno ničím nekrytá, žijúca len zo slávnej minulosti. A z podporovaná vojenskou nadvládou USA. To je len otázka času, kedy sa dolár zrúti. Euro detto.
4. 6. 2012   nadl
To vlastne nie je zázrak. Takto môže znižovať zvišovať dolár ktorý pre zmenu volajú v Číne toaletným papierom, Židovský Medzinárný Fond, Židovská Svetová Banka. Veď je tak napchatých židov ako na Amsterdanskom diamatovom trhu
1/1