Názory čitateľov


Názory k článku:
JDS: Dôchodky by sa mali zvyšovať o pevnú sumu, no len na pár rokov

6. 1. 2013   anonym
Navýšenie dôchodkov o 11,20 eur - to je výhra! Čo ste tým dosiahli? Tí s malými dôchodkami si polepšia o 2, 3 eurá a všetci ostatní na tom tratia. Zasa sa len navýši príjem štátnej kasy na úkor dôchodcov. To ste odobrovali Jednota dôchodcov Slovenska? Takú Jednotu, ktorá škodí dôchodcom, nechceme! Nech už do jej vedenia nastúpia ľudia, ktorí presadzujú zvyšovanie životnej úrovne dôchodcov a nie odsúhlasujú jej znižovanie. Preč so skostnateným vedením JDS!
12. 4. 2012   KAKASENKO.
Dajme staršich ludi do vezenia a zločincov do domova dôchodcov, nasledkom toho by naši seniori mali denne pristup ku sprche, volny čas, prechadzky.lieky, pravidelne zdravotnicke a stoamtologicke prehliadky - dostavali by peniaze, miesto toho aby za ubytovanie platili, Naviac by mali narok na trvaly kamerovy dohlad a v pripade potreby by sa im teda dostalo okamžitej pomoci. Ich postele by boli dvakrat tyždenne prezliekane, ich pradlo by im bolo pravidelne vyprane a vyžehlene .Každych 20 minut by mali navštevu dozorcu a jedlo by dostavali až na priamo do izieb, Mali by zvlaštnu miestnost, v ktorej by prijimali navštevy svojej rodiny, mali by pristup do knihovne, telocvične, k fyzickej aj psychickej terapii a taktiež do bazenu a dokonca aj pravo na dalšie bezplatne vzdelavanie. mali by narok na koliečkove kresla, na žiadost by mali legalne bezplatne k dispozicii, pyžama, topanky, papuče a dalšie pomôcky, každy senior by mal pravo na vlastny počitač, radio, televiziu a neobmedzene telefonovanie. Existovala by riaditelska rada. ktora by si okamžite vypočula a riešila ich stažnosti, dohlad by musel dodržovat moralny kodex. .......... Zločinci by dostavali vetšinou studene, v lepšom pripade vlazne jedlo, boli by osamelí, a bez dohladu. Svetla by im vypinali o 20tej hodine, mali by narok na jednu kupel tyždenne (pokial vôbec/ Žili by v malej izbičke a platili za to 1000E mesačne, bez nadeje sa z toho dostat živí. A KONEČNE BY BOLA SPRAVODLIVOST PRE VŠETKYCH ........ konečne by vlady volene občanmi nemuseli riešit zvyšovanie dôchodkov!!!!!!!!!! !!!!!
9. 4. 2012   Jamuh C.
Už len uvažovať o princípe solidarity pri valorizácii dôchodkov je choré. Prečo? Nuž hovorme chvíľu o solidarite:
1/ čím vyšší plat, tým vyšší odvod - prvý princíp solidarity
2/ kto umele neznižoval základ pre odvody sám seba okrádal - druhý princíp sol.
3/ pri výpočte dôchodku je stanovený strop pre výpočet - tretí princíp solid.
4/ pri priznaní dôchodku je stanovené percentuálne priznanie dôchodku, ktoré sa zvyšuje len veľmi pomaly - štvrtý pripncíp solidarity
5/ vianočné príspevky - piaty princíp solidarity
6/ Z vyšších príjmov sa odvádzali aj vyššie odvody na zdravotníctvo, dane a iné odvody, ale dne nemajú žiadne výhody - šiesty princíp solidarity
6/ iné reginálne, mestské a miestne úľavy pre nízkopríjmových dôchodcov - siedmy princíp solidarity
A ešte nejaký obmedzenec chce presadiť princíp solidarity pri valorizácii dôchodkov. To je skutočne choré, keď niekto navrhuje, aby štát okrádal tých, ktorí majú o nejaké euro vyšší dôchodok. Je smutné, až zarážajúce, že sa v tom angažuje nejaká dôchodcovská únia.
Pýtam sa preto,načo je treba myslieť na dôchodkový vek, keď Vám aj tak zoberú všetko tí, ktorí nikdy na zadné kolieska nemysleli. Naopak títo sa vlastne posmievajú tým poctivým, pretože tí odvodovo poctiví im to teraz budú dorovnávať. To je v podmienkach Slovenska princíp Silidariry. Je to skôr princíp Silidoriti.
Veď ak sa niekto nevie
9. 4. 2012   zak
Som presvedčený :jednota: dôchodcov je celá chorá i vládami ich myslenie nezodpovedá skutočnosti a neopiera sa o skutočný stav veci ,je nesporné pracujúci každy nemá vysoký zárobok a je preukázané viac ako dvadcat rokov sú týto ludia zdieraný pracujú za minimálnu mzdu za ktorú sú zodpovedné všetky vlády ktorý tento sistém nadctavily tak ako je, z dôchodcov su žobráci a budúci bezdomovci vid .potravinové prídely a 220 euro iný ešte menej táto skutočnost je vizitkou celej slovenskej spoločnosti ,dôchodca musí reprezentovat svoju krajinu ako je v nemecku rakusku kde si dovolí zamestnat opatrovatela pítam sa kde to žijeme kho to volíte slovensko národný majetok ktorý sme vybudovali sa rozkradol a krade se dál ,dôchodci musia mat jednotný dôchodok všetci majú tie isté črevá a potreby každý jeden nech dostane 700 euro mesačne dôchodku aby slušne žily to s záveri peniaze na to sú odchod do dôchodku aký predčasný je v šezdesiatich rokoch tý ktorý to zmenily sú ludia ktorý porušily všetky socialne zákony na ktorých bola táto krajina vybudovana za účel okradnút pracujúcich vid. čo sa i stalo a zotročit pracujúcich do penzie aby išli priamo v truhliach som zato treba na slovensku znárodnit veškerí majetok je ukradnutý spôsobom v rozpore zo zákonom ale prvé treba vymenit celú justíciu prokuratúru ktorá nekoná asi prečo sovenskoje totalitná krajinaje tu obrovská zažratá mafia a ktomu jej pomohli oklamaný pracujúci ktorý nedokázali odolat slubom a tak to ide dokola povedzme dost a zdvihnime peste to je jediná šanca ako žit ako slušný ludia ako prežit
13. 4. 2012   anonym
Suhlasim s vami - vymenit vedenie jednoty dochodcov. Nesuhlas s rovnakou valorizaciou. Zaviest minimalny dochodok a zostat pri percentualnej valorizacii. Zasa chcu ozobracovat dochodcov - na to sme ich nevolili.
9. 4. 2012   Tono
Obidve strany majú časť pravdy.Najlepšie by bol spôsob 50 na 50.Polovicu percentom a polovicu pevnou čiastkou.
9. 4. 2012   anonym
janko 2005, súhlasím s Tebou vo všetkom
9. 4. 2012   janko2005
Z platu na sociálnu poisťovňu sa odvádza určite percento, ak chcete zvyšovať dôchodky o pevnú čiastku tak potom by sa mala z platu odvádzať tiež pevná čiastka. Zmeníte i výpočet nových dôchodkov (nie z percenta, ale z pevnej čiastky)?
Dôchodkový systém 1.stĺpa už teraz dosť zarovnáva dôchodky, ak sa raz prijme Váš návrh už sa nezmení a bude sa neskôr argumentovať tým, že kto chcel viac mal si platiť druhý stĺp. Radšej u nižších dôchodkov zvýšte Vianočne prilepšenie, ale nenarúbajte súčasný systém, ktorý zabezpečuje aspoň akú-takú zásluhovosť.
8. 4. 2012   fan Rumpeľ - Brusno
Dvíha sa mi žalúdok z prejavov rovnostárstva ale ešte viac mi je na grcanie z proklamovania tzv zásluhovosti, ktoré sa mi na Slovensku príliš pripodobňuje k riťolezectvu. Preto by sa k problematike spôsobu navyšovania mali vyjadriť odborníci z oblasti napr. pracovnej psychológie. Čo na to psychológovia odchovaní verchuškou?
8. 4. 2012   fedor@inmail.sk
Spravodlivosť nám uteká a nikdy jej nebude dosť. Dá sa s týmto súhlasiť, lebo sú veľké rozdiely medzi dôchodcami, ale dostať toto do zákona by bolo možné iba v prípade založenia Strany dôchodcov a nie Jednoty dôchodcov . Akej jednoty, ak sú také rozdiely a pritom aj strana Smer vyhrala voľby len vďaka dôchodcom ! Cigánom sa sociálna dávka vypočíta z priemernej mzdy v národnom hospodársve, ale pri odchode do predčasného dôchodku treba splniť podmienku 1,2 násobku životného minima. Po 42 rokoch mám dôchodok menší ako cigán , ktorý kedysi robil na JRD pár rokov , porovnal som to v nemocnici 20.3.2012 keď som mal cigána na izbe !Predčasný dôchodok by sa mal vypočítať taký aký v danom čase mu patrí za určených podmienok ako je dlžka pracovnej doby a fyzický vek a zdravotný stav ! Krátiť dôchodok o 6 % ročne je choré a nespravodlivé. Predčasný dôchodca by nemál samozrejme ďalej pracovať na tom istom mieste, ale to by sa malo týkať každého občana a nie , že učiteľ,farár, lekár a iní môžu, len obyčajný človek nemôže ! Tak prajem veľa úspechov, len či sa toho dožijem ! ???
9. 4. 2012   kwiri
Je to opäť riešenie škrábanie sa pravým uchom ľavou rukou. I ja podporujem princíp solidarity, ale nie bezbreho. Solidarita by mala byť uplatnená pri stanovení základu, z ktorého sa bude rátať dôchodok. A potom dosť.Riešenie starodôchodcov by sa malo uskutočniť ako samostatné opatrenia, možno rozložené do 2-3 rokov. a dosť solidarity. V dôchodku musí byť aj citeľne uplatnený princíp zásluhovosti, najmä vzhľadom na úroveň dôchodkov.
17. 4. 2012   anonym
Už bolo dosť solidarity. Nech osobitne riešia starodôchodcov, čo robili a ostatných nech už nechajú na pokoji. Aj z toho mála im zasa chcú zobrať.
1/2staršie