Články jedného autora

Portugalsko dostane úver vo výške 78 miliárd
- 4. 5. 2011
Portugalsko dnes získalo 1,12 miliardy eur z predaja trojmesačných dlhopisov. Dopyt po nich takmer dvojnásobne prevýšil ponuku, ale aj úroky výrazne vzrástli.
Nemecko a Rakúsko od polnoci sprístupnili svoj pracovný trh
- 1. 5. 2011
Nemecko a Rakúsko ako posledné z krajín Európskej únie sprístupnili úderom polnoci na 1. mája svoj pracovný trh občanom novým členských krajín EÚ zo strednej a východnej Európy, teda aj Slovákom.
Vláda zo Zákonníka práce vypustila minimálne mzdové nároky
- 28. 4. 2011
Vláda dnes schválila návrh novely Zákonníka práce. Jedinou zmenou oproti pôvodnému návrhu novely pracovného kódexu, ktorú schválila vláda, je vypustenie ustanovenia o minimálnych mzdových nárokoch.Dnes to potvrdila hovorkyňa ministerstva práce a sociálnych vecí Slavomíra Sélešová.
MF navrhuje vyššie odvody z hazardných hier
- 28. 4. 2011
Odvody do štátneho rozpočtu z hazardných hier by mali stúpnuť už od septembra tohto roku, a to v prípade hier, u ktorých sa odvod platí percentom z hernej istiny.V prípade ostatných hazardných hier, pri ktorých je odvod stanovený ako paušálna čiastka, by mali sadzby odvodov vzrásť od začiatku budúceho roka.
Banky zaplatili na daniach 267 miliónov, nechcú ďalšie odvody
- 26. 4. 2011
V minulom roku odviedli banky na Slovensku na priamych a nepriamych daniach do štátneho rozpočtu 266,90 milióna eur.
Toyota asi stratí pozíciu najväčšej svetovej automobilky
- 26. 4. 2011
Japonská automobilka Toyota Motor Co by mohla ustúpiť z pozície najväčšieho výrobcu automobilov na svete až na tretie miesto za spoločnosť General Motors a Volkswagen.Japonského výrobcu totiž nepriaznivo ovplyvnilo minulomesačné ničivé zemetrasenie a následná nukleárna kríza v Japonsku.
O2 predstavilo nový paušál bez viazanosti, hitom sú bezplatné volania vo vlastnej sieti
- 26. 4. 2011
Mobilný operátor Telefónica O2 Slovakia predstavil v apríli svoj nový paušál pod označením O2 Filip.
Banky na Slovensku zostanú na Veľkonočnú nedeľu zatvorené
- 21. 4. 2011
Pobočky bánk na Slovensku zostanú na Veľkonočnú nedeľu zatvorené. Na Veľký piatok a Veľkonočný pondelok budú otvorené iba obchodné miesta vo vybraných nákupných centrách.
Slovensko ako jediné v EÚ dáva na vzdelávanie menej ako 4 % HDP
- 19. 4. 2011
Slovensko je z hľadiska financovania vzdelávania na chvoste 27-miestneho rebríčka Európskej únie. Vyplýva to z novej správy o pokroku vo vzdelávaní a v odbornej príprave, ktorú dnes zverejnila Európska komisia."Slovenská republika je jedinou krajinou EÚ, ktorá na vzdelávanie vynakladá menej než štyri percentá HDP.
Ceny benzínov najvyššie od začiatku roka
- 15. 4. 2011
Ceny benzínov na Slovensku stále rastú. Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom, v 14.
Strana 1 z 10Staršie