Články jedného autora

Kto zaplatí reformný chaos
- 14. 7. 2003
Arpád Soltész Bratia Česi nám začínajú závidieť našu reformnú vládu a človek prichádza do pokušenia myslieť si, že sme vznikom samostatného štátu naozaj vyhrali.
Ako poisťovne vyrátavajú cenu za opravy auta
- 11. 7. 2003
Na našich cestách sa objavuje čoraz viac áut a spolu s ich počtom sa zvyšuje aj množstvo nehôd. Dnes už pravdepodobne na Slovensku nenájdeme človeka, ktorý by tvrdil, že vo svojom najbližšom okolí nepozná nikoho, kto by dopravnú nehodu zavinil, alebo sa stal jej obeťou.
Úžera prekvitá, zákon proti nej však odmietame
- 10. 7. 2003 - Názory eitate3ov (1)
Národná rada hneď v prvom čítaní zamietla návrh poslanca za KSS Karola Ondriaša na prijatie zákona, ktorý by zamedzil voľne sa rozmáhajúcim úžerníckym praktikám.
Peniaze pre protifašistických bojovníkov išli na automobilku
- 9. 7. 2003
Jana Čavojská Bratislava Ministerstvo spravodlivosti doteraz vybavilo len 2 293 žiadostí o odškodnenie protifašistických bojovníkov. Časť peňazí, vyčlenených pre rezort, sa totiž použila na financovanie prípravných prác pre trnavskú automobilku Peugeot-Citroen.
Byt sa dá kúpiť aj bez vlastných peňazí
- 28. 6. 2003
Keďže od 1. júla 2003 dôjde k zmene priznávania štátnej bonifikácie pri hypotekárnych úveroch, záujem o ne sa v poslednom období markantne zvýšil. Tí, ktorí potrebujú získať byt, sa totiž snažia vybaviť si hypotéku ešte do tohto dátumu.
Priemerný plat učiteľov je o 3-tisíc korún nižší, ako by mal byť
- 28. 6. 2003
Hoci v minulom roku reálne vzrástli učiteľom platy, v druhom polroku školského roka sa tento trend nezopakoval. Priemerný plat učiteľa je o 3-tisíc korún nižší oproti tomu, akú výšku by mal v súčasnosti dosahovať.
V boji o študenta s EÚ neobstojíme
- 28. 6. 2003
Čo sa zmenilo v tomto školskom roku v našom školstve? - Najpálčivejšou zostala otázka financovania, ďalej skomplikovaná neistotou z prenosu zodpovednosti na obce a kraje. Počet a štruktúra škôl zdedená samosprávami sa neprispôsobili poklesu počtu detí.
Obnovenie ťažby v Iraku prinesie zlacnenie ropy
- 26. 6. 2003 - Názory eitate3ov (1)
Tento vplyv nepocítime, pretože cenu motorových palív ovplyvnia rastúce spotrebné dane Miloslav Surgoš Lukáš Pardubský Iracká ropa pravdepodobne ešte dlhší čas nebude výraznejšie ovplyvňovať trhy s touto komoditou.
ODKAZY
- 23. 6. 2003
Vicepremiérovi P. Csákymu, ktorý vyhlásil, že nevyjadrenie nedôvery je povzbudenie do efektívnej práce: „To znamená, že čím častejšie vám parlament nevyjadrí nedôveru, tým efektívnejšie budete pracovať?“
O chvíľu budeme platiť len čipovými bankovými kartami
- 23. 6. 2003
Nové technológie vedú k novým spôsobom realizácie bankových a kartových platieb. Jedným z najvýznamnejších objavov je čipová karta nazývaná aj smart karta, teda „rozumná“.
Strana 1 z 10Staršie