Ceny pohonných látok sa vo väčšine krajín EÚ menili iba mierne

Ceny pohonných látok sa vo väčšine krajín Európskej únie za posledný týždeň menili iba mierne. Prejavilo sa to aj na takmer identických priemerných cenách v únii, ktoré narástli o desatinu centu za liter.

Ceny pohonných látok sa vo väčšine krajín Európskej únie (EÚ) za posledný týždeň menili iba mierne. Prejavilo sa to aj na takmer identických priemerných cenách v únii, ktoré narástli o desatinu centu za liter. Agentúru SITA o tom informoval internetový portál natankuj.sk.

Slovensko ostalo v rebríčku najnižších cien benzínov v rámci únie po minulom týždni na 16. mieste. V rebríčku cien nafty sme sa pre pokles spotrebných daní dostali na 11. priečku. Z pohľadu krajín Visegrádskej štvorky a Rakúska by sme tak mali mať najdrahšie benzíny a naftu drahšiu v porovnaní s Poľskom a Rakúskom.

V rebríčku najnižších cien benzínov bez daní sme podľa portálu stúpli o jednu pozíciu na jedenástu. Z okolitých krajín je za nami iba Česko na dvanástom mieste. Aj v rebríčku cien nafty bez daní sme na jedenástom mieste. Za Rakúskom a Poľskom.

Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru únie lacnejšie približne o osem centov za liter, nafta o šesť centov za liter. Ceny benzínov bez daní sú v našej krajine o pol centa za liter nižšie v porovnaní s priemerom únie, ceny nafty bez daní sú približne na tej istej úrovni ako priemer únie.

Súvisiace články

Aktuálne správy