SkyEurope dnes zrušila 12 letov z Bratislavy (2)

Bratislava 31. augusta (TASR) – Lietadlá spoločnosti SkyEurope neodlietali dnes z Prahy ani Bratislavy. V Bratislave nízkonákladový letecký prepravca zrušil 12 letov do viacerých destinácií a pasažieri sú aktuálne postupne vypúšťaní z odletovej zóny bratislavského letiska.
Ako pre TASR uviedla jeho hovorkyňa Dana Madunická, príčinou rušenia letov neboli poplatky letisku, ktoré SkyEurope naďalej platí včas, ale "iné prevádzkové dôvody".
Ako v dnešných hlavných správach informovala TV Markíza, letecká spoločnosť nedokázala dnes natankovať Boeingy palivom. Dôvodom zrejme je, že SkyEurope nezaplatila faktúry dodávateľom paliva.
Niektorí pasažieri, ktorí mali odletieť dnešnými letmi so SkyEurope z Bratislavy, stále čakajú na letisku. "Ministerstvo dopravy by malo v každom prípade nejako konať, aspoň do tej miery, ako môžu. Malo by im zobrať licenciu. Každý akcionár tejto firmy by mal po dnešných udalostiach utekať ako len môže," zdôraznil jeden zo slovenských turistov pre TASR. Taktiež dodal, že za letenku aj s letiskovými poplatkami do Bruselu zaplatil približne 160 eur (4820,16 Sk), ktoré chce od spoločnosti vymáhať.
Cestujúci z bratislavského letiska boli najviac rozčúlení z nečinnosti leteckého prepravcu. "Stále to predlžovali, až potom nám povedali, že lety sú zrušené," konštatovala pre TASR ďalšia klientka. Jej let mal z Bratislavy do Ríma odletieť dnes o 12.40. "Dokedy sú lety zrušené neuviedli, asi skrachovali," uviedla.
Niektorí cestujúci SkyEurope prišli až z Viedne, keďže viedenské letisko kvôli nesplateným záväzkom nevybavuje ich lety už približne tri týždne. "Prichádzame až z Viedne. Ani nevieme, čo sa tu deje," uviedol pre TASR rakúsky turista. On aj s kamarátom chceli odletieť na predĺžený víkend do Istanbulu. Letecký prepravca s nimi dnes vôbec nekomunikoval, dovolenku musia podľa jeho slov pravdepodobne zrušiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy