MH stoplo nenávratný finančný príspevok pre VIP travel

Rezort hospodárstva v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch podal trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu falšovania verejnej listiny v súvislosti so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok spoločnosti VIP travel

Ministerstvo hospodárstva SR v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) podalo trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu falšovania verejnej listiny. Prípad súvisí s podanou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu SR spoločnosti VIP travel, spol. s r.o. Podľa vedúceho komunikačného oddelenia kancelárie ministra hospodárstva Vahrama Chuguryana má rezort hospodárstva podozrenie z falšovania notársky overenej kópie výpisu z obchodného registra. Ministerstvo hospodárstva toto podozrenie nadobudlo po internom šetrení vykonanom na základe externého podnetu. O nenávratnom finančnom príspevku vo výške 2,746 mil. eur pre agentúru VIP travel, ktorý už bol schválený výberovou komisiou, sa teda rozhodne až po skončení vyšetrovania. Agentúra SITA oslovila aj spoločnosť VIP travel, avšak okrem konateľa, ktorý je momentálne na dovolenke, sa k prípadu nemôže vyjadriť nikto iný.

Cestovná agentúra VIP sa špecializuje hlavne na tri okruhy, a to klasický predaj zájazdov slovenských, rakúskych a nemeckých touroperátorov, prípravu ciest a dovoleniek na mieru podľa individuálneho priania klienta a na firemný servis. Agentúra tiež zabezpečuje predaj leteniek do celého sveta, rezerváciu hotelov, prenájom súkromných viliek, áut a lodí. Spoločnosť podľa výpisu z obchodného registra vznikla v roku 2004.

Súvisiace články

Aktuálne správy