Končí lehota na prihlásenie pohľadávok veriteľov SkyEurope

SkyEurope ponúkol klientom miesto uplatnenia pohľadávok vystavenie voucheru v plnej výške dlhu na letenky a služby

Veritelia nízkonákladovej leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines, a.s. majú v pondelok 17. augusta poslednú možnosť na uplatnenie svojich pohľadávok voči slovenskému dopravcovi. Klienti a obchodní partneri leteckej spoločnosti sa počas 30-dňovej lehoty mohli prihlásiť o vyrovnanie dlhov na súde a u určeného správcu reštrukturalizácie. Okresný súd Bratislava I povolil 17. júla reštrukturalizáciu SkyEurope a za správcu ustanovil Jozefa Griščíka. Súd zároveň vyzval veriteľov, aby prihlásili svoje pohľadávky do 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. SkyEurope je od 22. júna pod trojmesačnou súdnou ochranou pred veriteľmi za dlhy do uvedeného termínu.

Spoločnosť SkyEurope pred uplynutím termínu na uplatnenie pohľadávok oslovila klientov a ponúkla im uplatnenie ich pohľadávok v zmysle slovenskej legislatívy alebo európskeho práva v závislosti od krajiny bydliska, alebo vystavenie kreditu v podobe voucheru v plnej výške dlžnej sumy. „Po uplatnení Vašej pohľadávky bude záležať na reštrukturalizačnom procese, ktorý vedie pre nás určený správca reštrukturalizácie, a schválení súdu, aká časť Vašej pohľadávky bude vyplatená a v akom časovom rámci. SkyEurope Airlines bude mať obmedzenú kontrolu nad týmto procesom,“ informovala spoločnosť jednu z klientok. Ak sa zákazníci dopravcu rozhodnú pre druhú ponúkanú možnosť, kredit môžu použiť na zakúpenie letov a s nimi spojených služieb.

Správca reštrukturalizácie SkyEurope zvolal prvú schôdzu jej veriteľov na 21. septembra tohto roka. Uskutoční sa v bratislavskej hale na Pasienkoch o 11:00. Na schôdzi veriteľov má SkyEurope prezentovať správu o svojej obchodnej situácii a podnikateľskej činnosti. Veritelia prihlásených pohľadávok majú vystúpiť so svojimi stanoviskami. Súčasťou schôdze bude aj voľba veriteľského výboru.

Súvisiace články

Aktuálne správy