ČSA ponúkajú pomoc cestujúcim nízkonákladových dopravcov

Cestujúci deviatich nízkonákladových spoločností, vrátane SkyEurope Airlines, môžu letieť s ČSA do 20 destinácií

České aerolinie (ČSA) predĺžili ponuku pre cestujúcich nízkonákladových dopravcov, ktorí sa dostali do problémov alebo majú obavy, že by sa do nich dostať mohli. Agentúru SITA o tom v piatok informovala hovorkyňa ČSA Hana Hejsková. Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, čo viedenské letisko oznámilo, že od polnoci z piatka na sobotu preruší obsluhovanie odletov lietadiel slovenskej spoločnosti SkyEurope Airlines pre neuhradenie poplatkov v stanovenej lehote.

„České aerolinie nemenia svoju obchodnú stratégiu. Špeciálnu ponuku vnímame skôr ako pomocnú ruku tým cestujúcim, ktorí sa aktuálne nachádzajú v komplikovanej situácii alebo môžu mať obavy, že sa jej nevyhnú,“ uviedol viceprezident pre marketing ČSA Petr Pištělák. Ako dodal, ide o jednorazovú pomoc, lebo nosnou cieľovou skupinou spoločnosti zostávajú naďalej predovšetkým obchodní cestujúci.

Cestujúci môžu využiť linky ČSA do 20 destinácií: Amsterdam, Atény, Barcelona, Benátky, Brusel, Budapešť, Frankfurt nad Mohanom, Heraklion (Kréta), Kodaň, Kolín nad Rýnom/Bonn, Larnaka, Londýn (Heathrow), Manchester, Miláno, Oslo, Paríž (Charles de Gaulle), Rím, Solun, Split a Štokholm. Ponuka ČSA platí pre letenky deviatich nízkonákladových dopravcov, vrátane SkyEurope Airlines, platné do konca tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy