Z vinohradov na Slovensku sa stávajú lukratívne pozemky

Malokarpatské vinohrady nad Bratislavou prežívajú najťažšie obdobie svojej existencie. Množstvo developerov skupuje od vlastníkov vinice, aby ich vzápätí zrovnali so zemou a stavali na ich mieste jednu budovu za druhou.Atraktívne pozemky, na ktorý sa po dve tisícročia pestovalo hrozno, sa menia na staveniská a rastú na nich objekty vonkoncom nezapadajúce do krajinného prostredia Malých Karpát.

BRATISLAVA – Malokarpatské vinohrady nad Bratislavou prežívajú najťažšie obdobie svojej existencie. Množstvo developerov skupuje od vlastníkov vinice, aby ich vzápätí zrovnali so zemou a stavali na ich mieste jednu budovu za druhou.
Atraktívne pozemky, na ktorý sa po dve tisícročia pestovalo hrozno, sa menia na staveniská a rastú na nich objekty vonkoncom nezapadajúce do krajinného prostredia Malých Karpát. Súmrak nad vinicami v tejto oblasti vidí predseda Poľnohospodárskeho družstva (PD) Bratislava – Vinohrady Milan Drobný. Ešte v revolučnom roku 1989 tu pestovali vinič na ploche 278 hektárov (ha), dnes už len…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy