OTS: Bezdrôtové duálne Wi-Fi/GSM-GPRS telefónne prototypy firmy Calypso teraz ..

OTS: ( BW)(FL-CALYPSO-WIRELESS)(CLYW) Bezdrôtové duálne Wi-Fi/GSM-GPRS telefónne prototypy firmy Calypso teraz v ponuke Obchodní vydavatelia/ High-Tech pisatelia Miami Lakes 17.

OTS: ( BW)(FL-CALYPSO-WIRELESS)(CLYW) Bezdrôtové duálne Wi-Fi/GSM-GPRS telefónne prototypy firmy Calypso teraz v ponuke

Obchodní vydavatelia/ High-Tech pisatelia

Miami Lakes 17. mája (TASR-Businesswire-OTS) — Calypso Wireless, Inc. (Pink Sheets:CLYW), vznikajúci líder pokrokových bezdrôtových telekomunikačných technológií dnes ohlásil, že spustil na trh prototypy pre svoj duálny mód, Wi-Fi – GSM-GPRS mobilné telefóny, C1250i, ktoré fungujú na Intel (NASDAQ:INTC) PXA chipset (čipovom) riešení.

Spoločnosť Calypso Wireless očakáva, že predvedie ukážky a komerčné pokusy v teréne s mobilnými nosičmi v Amerike, Európe, Latinskej Amerike, s ktorými už spoločnosť podpísala NDA a zmluvy o pokusoch v teréne.

Spoločnosť Calypso vzbudila záujem mnohých mobilných nosičov predvedením svojej ASNAP(TM) technológie, ktorá poskytuje systém, ktorý umožňuje mobilným nosičom a poskytovateľom internetových služieb identifikovať a overiť mobilného užívateľa. Dodaním ďalších nových prídavných služieb, akými je obojsmerný video – konferenčný hovor v reálnom čase na mobilnom telefóne firmy Calypso, ktorý využíva patentovanú technológiu Calypso ASNAP(TM) (číslo patentu 6 680 923, Severná Amerika) vzniká platforma pre delenie príjmov medzi spolupôsobiacimi spoločnosťami a možnosť zvýšenia ich príjmov.

Rozšírenie frekvenčného spektra a infraštrukturálneho vybavenia môže mobilným nosičom poskytnúť tiež významné úspory a uvoľnenie kapacity bezdrôtových lokálnych oblastných sietí (WLAN – Wireless Local Area Networks) a IP sietí im zároveň zabezpečí ďalšie zdroje príjmov.

Tím firmy Calypso pod vedením prezidenta a najvyššieho výkonného činiteľa Georgea Schillinga plánuje v priebehu nasledovných niekoľkých týždňov predviesť svoje C1250i Wi-Fi mobilné telefóny rôznym mobilným nosičom v Amerike a Európe. "Veríme, že je to pre našu spoločnosť významný kľúčový okamih. S našou technológiou budú môcť mobilní nosiči výrazne zvýšiť svoje príjmy a rozšíriť užívateľskú základňu a ponúknuť väčšie širokopásmové služby bez potreby kupovať prídavné licenčné rádio-frekvenčné spektrum," povedal George Schilling, prezident a CEO spoločnosti Calypso Wireless.

Mobilní užívatelia budú schopní viesť VoIP hovor a obojsmerný video-konferenčný hovor v reálnom čase cez WLAN, alebo budú môcť prepnúť do mobilnej siete, v prípade, že budú mimo "hotspotu" (aktívneho miesta). Pretože C1250i’s browser (vyhľadávač) sa môže použiť v rámci i mimo WLAN, užívatelia majú vždy prístup k internetu. Taktiež je možné okamžité odovzdávanie odkazových správ medzi C1250i mobilmi cez bezdrôtovú lokálnu sieť.

Batéria mobilného prístroja vydrží 4 hodiny VoIP hovorov. Calypso C1250i je vybavený slúchadlami (Mini Stereo Jack) a stojan má USB ActiveSync kábel a AC adaptér.

V septembri predošlého roku na bankete odovzdávania cien za vynikajúcu kvalitu mobilných telefónov Excellence in Mobile Communications Awards, Frost & Sullivan odovzdali firme Calypso Wireless, Inc. cenu Excellence in Technology roka 2004 za vývoj inovačnej bezdrôtovej prepájacej technológie ASNAP(TM). "Inovácie, akými sú mobilné telefóny s internetom a WLAN- verejné a súkromné hotspoty, vytvárajú prostredie, ktoré je vhodnejšie na konvergenciu mobilných a Wi-Fi dátových a hlasových služieb, a práve ASNAP(TM) od firmy Calypso je takouto inovačnou technológiou v tejto oblasti," povedal priemyselný analytik Rajesh Kannan, Frost & Sullivan.

Podľa prieskumu firmy In-Stat/MDR skúmajúcej hight-tech trh, tesný zväzok Voice over Wireless Area Network (VoWLAN) a mobilnej technológie sa objaví skôr, ako by sa mnohí domnievali. Do roku 2006, VoWLAN/mobilné telefónne sady budú v rukách mnohých podnikateľov a začnú vstupovať aj do domácností.

"VoWLAN/mobilné combo telefónne sady majú všetky schopnosti bežnej mobilnej telefónnej sady, plus hlasovú službu cez IP cez WLAN. Zákazníci získajú vynikajúce pokrytie v oblastiach, kde najviac hovoria, akými sú ich domovy a pracovné miesta a nosiče budú môcť ponúknuť VoIP službu lacno, pretože minúta vysielania VoWLAN ich bude stáť iba zlomok z ceny mobilných hovorov," povedal Allen Nogee, hlavný analytik, In-Stat/MDR.

O Calypso Wireless

Firma Calypso Wireless je tvorcom ASNAP(tm) technológie a je patentovaná pod názvom "Communication system and method – komunikačný systém a metóda"(http://www.uspto.gov pozri patentové číslo 6,680,923, Severná Amerika ), ktorá umožňuje bezproblémový roaming hlasu, videa a dát medzi prístupovými bodmi široko – oblastnej siete, akými sú mobilné veže (GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA atď.) a internetovými prístupovými bodmi malého rozsahu (ako Wi-Fi, Bluetooth, atď.).

Patentovaná technológia ASNAP™ firmy Calypso umožňuje, aby mohli mobilné telefóny automaticky vyhľadať akúkoľvek dostupnú bezdrôtovú lokálnu oblastnú sieť (WLAN), a potom bezproblémovo prepnúť medzi signálmi veží štandardnej mobilnej linky a širokopásmovej siete malého rozsahu, ako sú kábel alebo DSL s Wi-Fi. Integrácia ASNAP™ technológie poskytne výrazné rozšírenie služieb, akými sú vedenie video – konferencie v reálnom čase cez Calypso mobilné telefóny, PDA (osobný digitálny asistent), alebo akékoľvek mobilné zariadenie vybavené technológiou ASNAP(TM) tejto spoločnosti.

Patent dáva Calypso aj právo poskytovať licenčné zmluvy hlavným mobilným a ISP nosičom, ako aj výrobcom mobilných telefónov a pôvodných zariadení. Na základe patentovanej technológie ASNAP(TM) buduje Calypso novú technológiu, ktorá by mohla poskytovať riešenie, ktoré umožní, aby satelitné

Súvisiace články

Aktuálne správy