Elon Musk odhalil prvé plány pre Twitter 2.0. Stane sa dogecoin menou platformy?

, oPeniazoch.sk Foto: pixabay.com/KNFind

V nedávnom tweete Elon Musk zdieľal snímku diskusie v jednom z rozhovorov spoločnosti, v ktorom bol odhalený projekt Twitter 2.0. Za posledný týždeň kryptomena dogecoin vzrástla o takmer 30 %.

Najbohatší muž sveta Elon Musk v októbri dokončil uzavretie dohody o prevzatí spoločnosti Twitter v hodnote 44 miliárd dolárov. Tento krok bol dobrou správou pre zástancov slobody prejavu a zároveň podporil pozitívne očakávania komunity dogecoinu vzhľadom na Muskov dlhodobý záujem o kryptomenový ekosystém.

Musk tento týždeň zdieľal pohľad na plány Twitteru 2.0, kde je platforma označovaná ako „aplikácia pre všetko“. Hoci detaily bližšie nešpecifikoval, odhalil, že do platformy budú integrované nové funkcie vrátane dlhých tweetov, opätovného spustenia platieb za overenie profilu či šifrované správy.

Dogecoin oficiálnou menou siete?

Investori očakávajú, že práve dogecoin bude zavedený ako jedna z foriem platieb na sociálnej sieti. Podľa informácií Crypto News Flash Musk v nedávnom rozhovore prezradil, že by dogecoin zvažoval ako transakčnú menu. Celkový tok transakcií, ktorý sa realizuje prostredníctvom tohto coinu, má podľa neho oveľa vyšší potenciál ako bitcoin. Zároveň sa objavili zvesti o plánoch Twitteru implementovať vlastnú digitálnu peňaženku, ktorá by podporovala vklady a výbery kryptomien.

Za posledný týždeň dogecoin vzrástol takmer o 30 percent, keďže obchodníci reagujú pozitívne na vývoj Twitteru 2.0. Aktuálne sa jeho cena nachádza na úrovni 0,10365 USD a podľa portálu CoinGecko patrí do top desiatky najväčších kryptomien podľa trhovej kapitalizácie. S viac ako 14 miliardami dolárov je väčší ako Polygon, Cardano, Litecoin či Solana.

Vývoj hodnoty dogecoinu za posledných 5 mesiacov

Zdroj: xtb.sk

Dogecoin bol pritom pôvodne vytvorený ako vtip zosmiešňujúci kryptomeny. Elon Musk ho však považuje za skutočného uchovávateľa hodnoty, čo prezentuje dlhodobo aj svojimi vyhláseniami.

Súvisiace články

Aktuálne správy