Končí ďalšia kryptomenová burza, súvislosť s pádom FTX ale odmieta

Burza Bitfront plánuje svoje služby ukončovať postupne, už teraz zastavila registráciu nových užívateľov a možnosť platieb prostredníctvom kreditných kariet.

Americká kryptomenová burza Bitfront, za ktorou stojí japonská spoločnosť Line, sa rozhodla v priebehu niekoľkých mesiacov ukončiť svoje aktivity. Burza to uviedla na svojej internetovej stránke.

„Napriek snahe prekonať problémy v tomto rýchlo sa rozvíjajúcom odvetví sme, žiaľ, dospeli k záveru, že musíme ukončiť činnosť,“ píše sa v správe. Burza plánuje svoje služby ukončovať postupne, už teraz zastavila registráciu nových užívateľov a možnosť platieb prostredníctvom kreditných kariet.

Rozhodnutie vraj nesúvisí s FTX

Burza tiež uviedla, že jej rozhodnutie ukončiť aktivity „nesúvisí so súčasnými problémami spojenými s istými (kryptomenovými) burzami, ktoré boli obvinené z pochybenia“.

Popredná svetová kryptografická burza FTX, ktorá tento mesiac vyhlásila bankrot, je teraz terčom vyšetrovania. V pondelok vyhlásila bankrot kryptomienková platforma BlockFi, ktorá sa dostala do problémov v dôsledku pádu burzy FTX, upozornila agentúra Reuters.

Viac o téme: FTX , kryptomeny

Súvisiace články

Aktuálne správy