Posledný zhasne? Po Muskovom ultimáte firmu údajne opúšťajú ďalšie stovky zamestnancov

, ČTK Foto: SITA/AP

Zamestnanci Twitteru sa mali prostredníctvom e-mailu vyjadriť, či chcú zostať vo firme a pracovať v intenzívnejšom pracovnom tempe. Stovky z nich sa v reakcii na e-mail začali prostredníctvom interného chatu lúčiť s kolegami.

Odhadom stovky zamestnancov sa rozhodli opustiť firmu Twitter po tom, ako im nový majiteľ Elon Musk dal ultimátum, aby sa buď pripojili k záväzku tvrdo pracovať, alebo aby odišli. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej Twitter zamestnancom tiež oznámil, že do pondelka zatvára kancelárie. Kríza v spoločnosti prevádzkujúcej rovnomennú sociálnu sieť podľa denníka The Guardian ohrozuje jej samotné fungovanie. Niektoré verejne známe osoby aj úrady začali informovať o alternatívnych miestach, kde budú v budúcnosti zverejňovať svoje novinky.

Oznámené odchody poukazujú na neochotu niektorých z približne 3000 zamestnancov Twitteru zostať vo firme, kde Musk už nedávno prepustil asi polovicu pracovníkov vrátane najvyššieho vedenia a nemilosrdne v nej mení firemnú kultúru s dôrazom na dlhý pracovný čas a intenzívne pracovné tempo.

Musk poslal v stredu zamestnancom Twitteru e-mail, v ktorom uviedol, že "aby sme mohli vybudovať prelomový Twitter 2.0 a uspieť v čoraz konkurenčnejšom svete, budeme musieť byť v budúcnosti mimoriadne tvrdí". Zamestnanci boli ďalej vyzvaní, aby klikli na "áno", ak chcú zostať. Tí, ktorí neodpovedali do štvrtkových 17.00 h miestneho času (23.00 h SEČ), bude sa predpokladať, že si zvolili možnosť firmu opustiť. Dostanú ale odstupné, uvádzalo sa v e-maile.

Stovky zamestnancov sa lúčia s kolegami

Viac ako 110 zamestnancov najmenej na štyroch kontinentoch verejne oznámilo svoje rozhodnutie odísť z Twitteru a na 500 ďalších napísalo odkazy na rozlúčku v internom chatovacom nástroji Twitteru. Asi 15 zamestnancov naopak zverejnilo zámer v spoločnosti zostať. Musk sa vo štvrtok stretol s niektorými špičkovými zamestnancami, aby sa ich pokúsil od odchodu odhovoriť, uviedol Reuters, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje z Twitteru.

Medzi odchádzajúcimi je mnoho pracovníkov zodpovedných za opravu chýb a prevenciu výpadkov služieb, čo vyvoláva otázky ohľadom stability celej platformy, uviedol Reuters. Podľa jedného zo zdrojov oboznámeného so situáciou hrozia Twitteru výpadky. "V mnohých oblastiach už nie je nikto, kto by tie opravy robil," uviedol zdroj, ktorý si neželal byť menovaný.

Musk vo štvrtok neskoro večer na twitteri uviedol, že sa výpovedí neobáva, pretože "najlepší ľudia zostávajú". Bez bližšieho spresnenia dodal, že využívanie Twitteru "dosiahlo ďalšie historické maximum".

Súvisiace články

Aktuálne správy