Nemecké verejné budovy sa majú vykurovať maximálne na 19 stupňov Celzia

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck oznámil v piatok nové nariadenia na úsporu energie. Dôvodom sú obavy z jej nedostatku pre spory s Ruskom v dôsledku vojny na Ukrajine. TASR správu prevzala z DPA.
Verejné budovy v krajine sa na základe týchto nariadení majú vykurovať maximálne na 19 stupňov Celzia, aby sa ušetrila energia. Okrem toho významné budovy a pamiatky už nebudú v noci osvetlené a nebudú svietiť ani reklamy, povedal Habeck denníku Süddeutsche Zeitung.
Minister tiež poznamenal, bez uverejnenia ďalších podrobností, že aj „vo svete práce sú potrebné väčšie úspory“. Dodal, že sa o tom diskutuje s ministerstvom práce.
V júli Habeck predstavil nový balík na zaistenie energetickej bezpečnosti na pozadí prudkého poklesu dodávok ruského plynu do Nemecka. Upozornil pritom, že je dôležité znížiť spotrebu plynu v podnikoch, kancelárskych budovách aj v súkromných domoch.
Ministerstvo hospodárstva teraz plánuje ďalšie opatrenia na dosiahnutie energetickej efektívnosti v úzkej koordinácii s ostatnými vládnymi úradmi. Tieto opatrenia by mali platiť šesť mesiacov.

Súvisiace články

Aktuálne správy