Nové pracovisko ÚPSVR má pomôcť vytvoriť vyše 700 pracovných miest

Vysunuté pracovisko Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) v Rimavskej Sobote otvoril vo štvrtok v obci Hajnáčka minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Prvou veľkou úlohou pracoviska bude v rámci projektu Chyť sa svojej šance dopomôcť k vytváraniu nových pracovných miest v regióne. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu práce.
„Je dôležité motivovať zamestnávateľov, aby sa nebáli zamestnať mladých uchádzačov o zamestnanie, ako aj tých znevýhodnených, medzi ktorých patria napríklad i dlhodobo nezamestnaní, ale aj ich samotných na rozbeh vlastného podnikania,“ uviedol Krajniak. Ako dodal, verí, že pracovisko úradu práce v Hajnáčke v regióne s dlhodobo vysokou nezamestnanosťou podporí vznik nových pracovných príležitostí.
V rámci projektu Chyť sa svojej šance vzniklo v rimavskosobotskom regióne už 32 nových pracovných miest. Polovicu z nich predstavuje forma samozamestnania, teda rozbehnutie vlastného podnikania. Rezort práce verí, že vďaka spomínanému projektu môže v rámci okresu vzniknúť ešte približne 730 nových pracovných pozícií.
Projekt Chyť sa svojej šance spustilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne s ÚPSVR v októbri 2021. Projekt má tri opatrenia a je zameraný na zvýšenie zamestnanosti mladých uchádzačov o zamestnanie a znevýhodnených. K 17. januáru 2022 uzavreli úrady práce po celom Slovensku v rámci všetkých opatrení celkovo 1524 dohôd o poskytnutí finančného príspevku na 1734 pracovných miest takmer za 7,2 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy