V Dolnom Kubíne osadila radnica tri nové autobusové zastávky

Mesto Dolný Kubín osadilo v uplynulých týždňoch tri kryte autobusové zastávky. Novy prístrešok pre cestujúcich tak pribudol oproti Základnej škole Petra Michala Bohúňa a vedľa obchodnej zóny. Nová zastávka je aj pred dolnooravskou nemocnicou. Ako informoval primátor Dolného Kubína Ján Prílepok, prístrešok pred dolnooravskou nemocnicou vymenila radnica za riadnu autobusovú zastávku.
„Tento prístrešok bol pôvodne pred nemocnicou umiestnený len preto, že mesto tu nevlastnilo pozemky. Toto sa však teraz zmenilo, podarilo sa nám ich vyrovnať so Žilinským samosprávnym krajom a mohli sme tak osadiť plnohodnotnú zástavku. Slúži najmä pacientom, ale aj zamestnancom nemocnice,“ doplnil primátor.
Pozemok za chodníkom pri zastávke na Matúškovej ulici nie je mestsky, radnica musela zvoliť prístrešok bez bočných stien. Kryty mobiliár pre cestujúcich pribudol aj v obchodnej zóne, na zastávke pri obchodnom dome. Tu si musela samospráva pozemok pod zastávkou od majiteľa prenajať. Samospráva investovala do zastávok 13.100 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy