Enterprise Investors investujú do expanzie spoločnosti Ekoenergetyka-Polska 

Polish Enterprise Fund VIII, private equity fond spravovaný spoločnosťou Enterprise Investors (EI), nadobudne významný minoritný podiel v high-tech spoločnosti Ekoenergetyka-Polska (Ekoenergetyka), zameranej na riešenia v oblasti infraštruktúry nabíjacích staníc pre elektromobily. Fond zainvestuje viac ako 45 miliónov eur do spoločnosti Ekoenergetyka-Polska a ďalších projektov súvisiacich s elektromobilitou. Dokončenie transakcie podlieha schváleniu protimonopolného úradu.

Poľská technologická spoločnosť Ekoenergetyka ponúka unikátne riešenia pre globálny trh. Primárne sa zameriava na vývoj a výrobu nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá vo verejnej a obchodnej doprave, ako aj súkromných vozidiel. Sektor elektromobility zaznamenáva v posledných rokoch prudký rast, najmä vďaka technologickému pokroku a raste povedomia zákazníkov, ktorí si čoraz častejšie vyberajú ekologické riešenia. Stabilná, široko dostupná a predovšetkým technologicky pokročilá nabíjacia infraštruktúra je potrebná na udržanie tohto tempa rastu a splnenie súčasných a budúcich požiadaviek trhu. Spoločnosť Ekoenergetyka je jednou z veľmi malého počtu firiem na svete, ktoré takéto riešenia ponúkajú.

Spoločnosť Ekoenergetyka vzišla z akademického výskumného projektu, založili ju páni Bartosz Kubik a Maciej Wojeński v roku 2009. V súčasnosti je spoločnosť popredným poskytovateľom pokročilých, vysoko výkonných nabíjacích riešení a má potenciál stať sa globálnym hráčom. Jej riešenia a služby boli implementované v najväčších európskych mestách – v Barcelone, Berlíne, Hamburgu, Mníchove, Paríži a Varšave. Vďaka svojím neustále sa rozširujúcim výskumným a vývojovým kapacitám, disponujúcim špičkovými výskumnými zariadeniami a prvotriednym výrobným vybavením, je Ekoenergetyka technologickým lídrom v tomto odbore a úspešne konkuruje medzinárodným hráčom v odvetví. Vývoj produktov sa kompletne vykonáva priamo v spoločnosti, počínajúc výskumom a vývojom cez návrh a konštrukciu až po predaj a marketing. Ekoenergetyka ponúka širokú škálu servisných a popredajných služieb, ktoré zahŕňajú nepretržité monitorovanie nabíjacích staníc a zákaznícku podporu v poľštine, angličtine a nemčine. Spoločnosť vedie mladý manažérsky tím so správnou kombináciou vízie, expertízy a motivácie s cieľom zrealizovať ich ambiciózny plán expanzie.

Riešenia spoločnosti Ekoenergetyka si vybrali a uviedli do prevádzky najväčší prevádzkovatelia verejnej dopravy v Poľsku a v Európe, ako aj významné siete čerpacích a nabíjacích staníc. Spoločnosť tak pomáha formovať vývoj tohto mimoriadne rýchlo rastúceho nového trhu. 

Spoločnosti Enterprise Investors radili pri transakcii právnici z DLA Piper Giziński, Kycia. Spoločnosť Ekoenergetyka-Polska a jej zakladateľov zastupovala právnická firma Rubicon Kancelaria Radców Prawnych i Adwokatów Barbara Łągiewka.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy