Mesto Nitra predá budovu bývalého hotela Tenis

Mesto Nitra sa pokúsi predať roky nevyužívanú budovu bývalého hotela Tenis. Podľa znaleckého posudku by mal záujemca za objekt zaplatiť minimálne 208.212 eur.
Radnica sa snažila nájsť využitie pre schátraný objekt v areáli tenisových kurtov na sídlisku Chrenová niekoľko rokov. Odbor investičnej výstavby a rozvoja na mestskom úrade dal v roku 2019 vypracovať aj projektovú dokumentáciu, na základe ktorej sa mala budova zbúrať a na jej mieste mal vyrásť bytový dom s tromi desiatkami bytových jednotiek.
K výstavbe bytov však nikdy nedošlo. Podľa mestského poslanca Štefana Štefeka by mesto budovu bývalého hotela nemalo predávať, ale vrátiť sa k pôvodnému projektu. „Máme z minulosti uznesenie, že tam bude bytový dom. Tak využime možnosti financovania cez Štátny fond rozvoja bývania a poďme do toho,“ skonštatoval.
Výbor mestskej časti Chrenová však odporučil, aby sa objekt predal. „A to aj z toho dôvodu, že je to dlhodobo chátrajúca budova, ktorá priťahuje rôzne indivíduá a dlhodobo sú s ňou problémy,“ uviedol viceprimátor Miloslav Špoták.
„Ja sa tiež prihováram za predaj. Dnes nám tam bývajú bezdomovci a budova je v zlom technickom stave,“ doplnil ho primátor Marek Hattas. Mestské zastupiteľstvo napokon na svojom poslednom minuloročnom zasadnutí rozhodlo, že sa objekt niekdajšieho hotela Tenis predá.

Súvisiace články

Aktuálne správy