Sandberg Capital uzatvára fond v objeme 130 miliónov eur, je na podporu firiem

Slovenská správcovská spoločnosť Sandberg Capital uzatvára svoj druhý private equity fond, Sandberg Investment Fund II, v objeme 130 miliónov eur. Investície sú určené na rozvoj malých a stredných firiem v regióne strednej a východnej Európy (CEE). Kapitál pochádza od inštitucionálnych i súkromných investorov.
Medzi prvými investormi vo fonde pri jeho otváraní v januári tohto roka boli Európsky investičný fond, J&T Finance Group, vrátane J&T Arch Investments SICAV, J&T Banky a 365.banky, Tatra banka a skupina súkromných investorov. Medzi nových investorov patrí Slovenská sporiteľňa a ďalší súkromní investori.
Svoj druhý fond otvorila spoločnosť v januári 2021. „Fond sa nešpecializuje na špecifické odvetvie. Našu silnú expertízu a skúsenosti však vidíme v oblasti technológií, médií a telekomunikácií, čo dokazujú aj naše prvé dve investície do druhého fondu – prvá smerovala do slovenskej spoločnosti Titans freelancers a druhá do českej spoločnosti Daktela. Obe firmy majú výbornú pozíciu na to, aby sa stali regionálnymi lídrami a tešíme sa na to, že ich v tejto ceste budeme podporovať,“ povedal partner spoločnosti Michal Rybovič.

Súvisiace články

Aktuálne správy