Výzva Hybaj na bajk motivuje k cyklovýletom v BBSK

Celkom osem cyklovýletov v ôsmich regiónoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a k tomu deväť cien, ponúka výzva s názvom Hybaj na bajk, ktorú v uplynulých dňoch iniciovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.
Cieľom výzvy je motivovať k objavovaniu kraja a jeho regiónov na bicykli. Cykloturisti môžu prostredníctvom sociálnej siete dávať fotografie z cyklovýletov a vyhrať tak osem atraktívnych cien každý pondelok a ďalšiu v závere výzvy. Dňa 2. novembra bude zo všetkých zapojených vyžrebovaný jeden, ktorý získa rodinný víkendový pobyt v hodnote 600 eur.
BBSK je kraj s najvyšším podielom vidieckych oblastí v rámci celého Slovenska. Ako hovorí Petra Šuhajdová z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus, pre bajkerov a cykloturistov to znamená menšiu hustotu osídlenia, menej frekventované vedľajšie cesty, množstvo poľných, lesných a cykloturistických ciest.
„Vďaka pasportizácii, čo je akýsi audit cyklotrás, ktorý prebiehal v Banskobystrickom kraji v rokoch 2019 a 2020, sme zmapovali všetky cyklotrasy, zistili sme ich nedostatky a tie postupne odstraňujeme,“ hovorí. „Dnes je vďaka tomu na jednom mieste, v platforme OutdoorActive na webe zahoramizadolami.sk, sústredených viac ako 140 trás s podrobným popisom a technickými informáciami,“ pripomenula.
„Z tých 140 trás sústredených v OutdoorActive sme vytypovali osem, každú v jednom z regiónov kraja v pôsobnosti našich partnerských oblastných organizácií cestovného ruchu. Sú to také, ktoré podľa nášho názoru krásne prepájajú cykloturistiku s poznávaním histórie, alebo prírodných či kultúrnych atraktivít,“ hovorí krajský cyklokoordinátor Michal Vráb.
Do výzvy Hybaj na bajk sa môže zapojiť každý. Stačí sa vybrať na niektorý z ôsmich výletov, spraviť na ňom fotografiu, uverejniť ju na svojom instagramovom profile a označiť ju hashtagmi #hybajnabajk a #zahoramizadolami.
Výzva Hybaj na bajk trvá do 2. novembra, kedy sa vyžrebuje výherca deviatej ceny, ktorou je víkendový rodinný pobyt v hoteli na Podpoľaní. Pravidlá súťaže ako aj všetky informácie sa nachádzajú na stránke www.zahoramizadolami.sk a na instagramovom profile ZAHORAMIZADOLAMI.SK Kampaň je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy