NDS spustí 28. 10. do ostrej prevádzky D1 Prešov, západ – Prešov, juh

Úsek diaľnice D1 Prešov, západ – Prešov, juh s Tunelom Prešov spustí Národná diaľničná spoločnosť (NDS) do ostrej prevádzky 28. októbra. Diaľničiari o tom informovali na sociálnej sieti.
„Tunel je vybavený špičkovou modernou technológiou. Naši tuneloví operátori budú nonstop dohliadať na to, aby váš prejazd úsekom bol bezproblémový,“ priblížila NDS s tým, že tunel otestovala a skontrolovala. Simulovaným požiarom v ňom diaľničiari preverili súčinnosť a akcieschopnosť operátorov, tunelových špecialistov a všetkých zložiek Integrovaného záchranného systému.
Úsek D1 Prešov, západ – Prešov, juh má dĺžku 7,87 kilometra. Akceptovaná zmluvná hodnota bez dane z pridanej hodnoty (DPH) je podľa webovej stránky NDS 356.345.280,48 eura. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou (EÚ).
Diaľnica D1 bude tvoriť „západný“ obchvat mesta Prešov a rýchlostná cesta R4 bude tvoriť „severný“ obchvat mesta Prešov. Tieto komunikácie sú navzájom prepojené v druhej budovanej mimoúrovňovej križovatke Prešov, západ, pričom jednou z funkcií je previesť predovšetkým tranzitnú dopravu mimo obývaného územia mesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy