Dopyt po letoch spoločnosti Lufthansa do USA prudko rastie

Dopyt po transatlantických letoch spoločnosti Lufthansa vzrástol po tom, ako USA minulý týždeň oznámili, že sa znova otvárajú plne zaočkovaným návštevníkom zo zahraničia vrátane väčšiny Európy. Informovala o tom v utorok nemecká letecká spoločnosť.
Počas minulého týždňa bol počet rezervácií na transatlantické lety v niektoré dni až trojnásobne vyšší ako v predchádzajúcom týždni. Dopyt na niektorých linkách pritom takmer dosiahol úroveň ako pred krízou, ktorú spôsobila pandémia nového koronavírusu, uvádza sa vo vyhlásení.
USA minulý týždeň oznámili, že v novembri sa opäť otvoria cestujúcim z 33 krajín vrátane Číny, Indie, Brazílie a väčšiny Európy, ktorí sú úplne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.
Pre veľkých tradičných európskych leteckých dopravcov, akými sú napríklad British Airways, Lufthansa či Air France-KLM, predstavuje toto rozhodnutie šancu obnoviť transatlantické trasy, ktoré sú kľúčové pre ich zisky.
Lufthansa uviedla, že rezervácie letov na december do USA dosiahli minulý týždeň predkrízovú úroveň. Letenky z Zürichu a Frankfurtu nad Mohanom do New Yorku a Miami si kupujú turisti aj obchodní cestujúci.
Rezervácie v rámci tried Premium Economy, Business a First Class do USA v minulom týždni boli v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019 dokonca vyššie.
Lufthansa tiež uviedla, že zavádza ďalšie lety do USA, aby uspokojila skokový nárast dopytu, pričom od novembra ponúka tri lety denne do Miami prostredníctvom svojich spoločností Lufthansa a Swiss Air.
Uvažuje aj o pridaní ďalších spojov do New Yorku, okrem až 55 letov týždenne z jej európskych uzlov, ktoré už má naplánované, aby uspokojila dopyt po predvianočnom cestovaní.
Vzhľadom na to, že dopyt po letoch do USA prudko rastie, Lufthansa pridáva aj ďalšie „prípojové“ linky v rámci Nemecka a do svojich európskych uzlov v Rakúsku, Belgicku a Švajčiarsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy