General Electric (GE) oznámil dohodu o akvizícii spoločnosti BK Medical

Americký koncern General Electric (GE) vo štvrtok oznámil dohodu o akvizícii spoločnosti BK Medical, lídra v oblasti pokročilej chirurgickej vizualizácie, od Altaris Capital Partners za 1,45 miliardy USD v hotovosti (1,24 miliardy eur). Cieľom transakcie je posilniť podnikanie v oblasti zobrazovacej techniky pre zdravotníctvo. Signalizuje tiež odklon od doterajšej stratégie GE zameranej na ozdravenie bilančnej súvahy.
Ide o najväčšiu akvizíciu GE pod vedením generálneho riaditeľa Larryho Culpa, ktorý sa od prevzatia funkcie v roku 2018 zameriaval predovšetkým na splácanie dlhu.
BK Medical je inovátorom v globálnom intraoperačnom zobrazovaní a chirurgickej navigácii, ktorá sa používa na vedenie lekárov počas minimálne invazívnych a robotických operácií a na vizualizáciu hlbokého tkaniva počas zákrokov v neuro a brušnej chirurgii a v ultrazvukovej urológii. BK Medical má sídlo v Bostone a Kodani, viac ako 650 zamestnancov a dosiahla dvojciferný rast tržieb.
Culp po marcovej dohode vo výške 30 miliárd USD o zlúčení divízie GE na prenájom tryskových lietadiel s írskou spoločnosťou AerCap uviedol, že skupina so sídlom v Bostone sa bude viac snažiť o rozvoj svojho podnikania.
Podľa GE akvizícia pomôže ultrazvukovej divízii koncernu expandovať v rámci chirurgických a terapeutických zákrokov.
GE očakáva do piateho roku jednocifernú návratnosť svojich investícií do BK Medical a predpokladá, že sa transakciu podarí dokončiť v roku 2022, pričom bude predmetom kontroly príslušných regulačných úradov.

Súvisiace články

Aktuálne správy