Iliad sa dohodla s Liberty Global na kúpe poľského UPC

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Iliad v stredu oznámila, že sa dohodla s americkým káblovým operátorom Liberty Global na kúpe poľského operátora pevného internetu UPC za sedem miliárd zlotých (1,51 miliardy eur).

Iliad vlani kúpila poľského mobilného operátora Play. A v júli tohto roka predložila orientačnú ponuku na kúpu UPC v Poľsku.

„Po kúpe Play na konci roku 2020 predstavuje akvizícia spoločnosti UPC Poland nový krok pre spoločnosť Iliad na poľskom telekomunikačnom trhu,“ uvádza sa vo vyhlásení francúzskej firmy.

Nový, zlúčený subjekt sa stane druhým najväčším hráčom na poľskom trhu s odhadovanými kombinovanými tržbami 1,96 miliardy eur v roku 2020 a ziskom pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou 697 miliónov eur.

Liberty Global v samostatnom vyhlásení informovala, že očakáva dokončenie transakcie v prvej polovici roku 2022 a po splatení dlhu jej vygeneruje čistý príjem v hotovosti približne 600 miliónov USD (511,16 milióna eur).

Zakladateľ a kontrolný akcionár spoločnosti Iliad, francúzsky magnát Xavier Niel v júli oznámil, že ponúka 3,1 miliardy eur za kúpu zostávajúcich akcií spoločnosti.
(1 EUR = 4,6261 PLN; 1 EUR = 1,1738 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy