Rakúsko v nadchádzajúcej sezóne otvorí lyžiarske strediská

Rakúsko v nadchádzajúcej sezóne otvorí lyžiarske strediská, aj keď s istými obmedzeniami. Prevádzkovatelia lanoviek a vlekov budú môcť umožniť prepravu len ľuďom, ktorí sa preukážu potvrdením o očkovaní, negatívnym testom na nový koronavírus alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, uviedla v pondelok rakúska vláda.

Rakúsko v nadchádzajúcej sezóne otvorí lyžiarske strediská, aj keď s istými obmedzeniami.
Prevádzkovatelia lanoviek a vlekov budú môcť umožniť prepravu len ľuďom, ktorí sa preukážu potvrdením o očkovaní, negatívnym testom na nový koronavírus alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, uviedla v pondelok rakúska vláda. Počas sezóny nebudú na lanovkách ani vlekoch platiť pravidlá sociálnej dištancie ani obmedzenie kapacít, ale cestujúci budú musieť mať nasadený filter FFP2.
„Som presvedčená, že s týmito rámcovými podmienkami bude možná bezstarostná a bezpečná zimná sezóne v našej krajine,“ uviedla ministerka cestovného ruchu Elisabeth Köstingerová.
Ak sa však počet ľudí s ochorením COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti bude zvyšovať, tieto pravidlá sa sprísnia, uviedla vláda. Aktuálne je takýchto pacientov v Rakúsku okolo 200. Ak sa ich počet zvýši na 300, nezaočkovaní nebudú môcť navštíviť apres-ski zariadenia, uviedol minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein. Keď počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti dosiahne 400, nezaočkovaní budú musieť predložiť negatívny PCR test, aby sa dostali na lanovku, do reštaurácií a hotelov, keďže rýchle antigénové testy sa už nebudú akceptovať.
Ministerstvo cestovného ruchu uviedlo, že stále pracuje na spôsobe uplatňovania týchto pravidiel, aby nespôsobili dlhé rady na lanovkách a vlekoch. Jednou z možností je, že online predaj lístkov na lanovky by bol prepojený na automatickú kontrolu „koronavírusového statusu.“

Súvisiace články

Aktuálne správy