Ceny ropy v stredu ráno vzrástli

Ceny ropy v stredu ráno vzrástli a pohybujú sa v blízkosti najvyšších úrovní od začiatku augusta. Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa v stredu o 9.37 h SELČ predával po 71,18 USD (60,25 eura).

Ceny ropy v stredu ráno vzrástli a pohybujú sa v blízkosti najvyšších úrovní od začiatku augusta.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa v stredu o 9.37 h SELČ predával po 71,18 USD (60,25 eura). To bolo o 72 centov alebo 1,02 % viac ako v utorok (14. 9.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Novembrový kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent sa o 9.44 h SELČ predával s plusom 71 centov alebo 0,96 % po 74,31 USD za barel.
Vplyv hurikánu Nicholas na produkciu v Mexickom zálive je podľa mediálnych správ obmedzený. Hurikán, ktorý už medzičasom zoslabol na tropickú búrku, trh s ropou pozorne sledoval, keďže ťažiari v Mexickom zálive sa len zotavujú z hurikánu Ida.
Ceny čierneho zlata podporila utorková správa American Petroleum Institute (API) o poklese zásob ropy v USA počas uplynulého týždňa. Oficiálne čísla zverejní v stredu podvečer americké ministerstvo energetiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy