ŽSK chce zrekonštruovať most pri Slovenskom Pravne

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) plánuje zabezpečiť rekonštrukciu a modernizáciu časti cesty II/519 v okrese Turčianske Teplice. Jej súčasťou bude rekonštrukcia mosta za križovatkou do Ivančinej, ako i zosilnenie časti úseku cesty, ktorá je hlavnou dopravnou tepnou medzi Prievidzou a Martinom. Dodávateľa prác vybral cez verejnú súťaž.
Krajská samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu mostného objektu medzi obcami Slovenské Pravno a Abramová nad Sokolským potokom. Okrem nej počíta i s úpravou časti cesty druhej triedy v blízkosti mosta, spresnil ŽSK v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.
„Cieľom rekonštrukcie je zvýšiť únosnosť ciest, zlepšiť parametre cestných komunikácií tak, aby zabezpečovali plynulosť a bezpečnosť dopravy účastníkov cestnej premávky, aby sa predĺžila životnosť dotknutých stavebných objektov,“ skonštatoval ŽSK.
Náklady na realizáciu investície krajská samospráva odhadla na 136.164,68 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Víťaza súťaže vybrala spomedzi štyroch uchádzačov, rekonštrukciu zabezpečí spoločnosť Doprastav so sídlom v Bratislave, a to za 131 826,48 eura bez DPH.
Rekonštrukciu plánuje ŽSK financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov.

Súvisiace články

Aktuálne správy