Zaisťovne očakávajú zvýšenie cien pre škody spôsobené katastrofami

Zaisťovňa Hannover Rück vzhľadom na záplavy v Európe a hurikán Ida v USA počíta so zvyšovaním cien pre škody spôsobené prírodnými udalosťami. Len tak dokážu zaisťovne poskytovať spoľahlivé krytie rizík v čoraz náročnejších podmienkach. Šéf predstavenstva Jean-Jacques Henchoz pri nadchádzajúcom predĺžení zmlúv s poisťovňami, ako Allianz či Axa, počíta so zvýšením cien najmä v dotknutých regiónoch.
Hannover Rück odhaduje, že škody zo záplav v Nemecku a susedných krajinách môžu poisťovaciu branžu stáť minimálne 7,5 miliardy eur. Henchoz preto predpokladá výrazné úpravy poisťovacích a zaisťovacích podmienok. Vzhľadom na rastúci počet kybernetických útokov zaisťovňa počíta aj s úpravou cien v oblasti poistenia proti kybernetickým hrozbám.
Zaisťovne znižujú riziká poisťovní, napríklad pre prípad veľkých katastrof a škôd. Podľa agentúry DPA zjednodušene povedané, zaisťovne zabezpečujú poistenie pre poisťovne.
Dôvodom na tieto prognózy je nadchádzajúce tradičné stretnutie predstaviteľov zaisťovní v Monte Carle, ktoré sa pre pandémiu už druhýkrát bude konať online.

Súvisiace články

Aktuálne správy