Vláda odobrila sťahovanie MIRRI a NASES do bratislavského Tower 115 (2)

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR spolu s Národnou agentúrou pre sieťové a elektronické služby (NASES) si našli nové jednotné sídlo v budove bratislavského Tower 115. Vyplýva to z návrhu, ktorý vicepremiérka a ministerka pre investície Veronika Remišová (Za ľudí) predložila na stredajšie rokovanie vlády a ktorý kabinet odobril. MIRRI teraz môže pracovať na nájomnej zmluve.
MIRRI v materiáli uviedlo, že v súčasnosti spolu s NASES využívajú osem objektov po Bratislave. Rozdrobenosť ministerstva v rôznych objektoch a lokalitách podľa tvorcov materiálu negatívne vplývajú na efektívne fungovanie a internú kooperáciu útvarov MIRRI. Preto rezort urobil realitný prieskum a do rozhodovania zapojil aj Nadáciu Zastavme korupciu ako pozorovateľa procesu výberu vhodnej budovy.
Celkovo ponuku predložili tri spoločnosti – Tatrabanka (budova na Černyševského ulici), Tower 115 a budova Panorama Business na Pribinovej ulici. Komisia za úspešného kandidáta určila spoločnosť Tower 115 so sídlom na Karloveskej ulici.
„Celková cena prenájmu priestorov spolu s parkovacími miestami v Tower 115 predstavuje 20.612.202,24 eura na obdobie siedmich rokov a 27.259.668 eur na obdobie desiatich rokov,“ napísal rezort v materiáli. V porovnaní so súčasným stavom tak štát na nájomnom pre MIRRI a NASES usporí pri sedemročnej nájomnej zmluve okolo 3,65 milióna eur a pri desaťročnej zmluve asi 7,4 milióna eur.
Vláda schválením materiálu uložila Remišovej povinnosť uzavrieť zmluvu o budúcej nájomnej zmluve do 15. októbra tohto roka.
Remišová po rokovaní vlády povedala, že týmto plní záväzok efektívneho a hospodárneho riadenia ministerstva. „Celý proces výberu nových priestorov bol maximálne transparentný. Vďaka tomu v porovnaní so zmluvami na budovy ministerstva uzatvorenými za minulých vlád ušetríme milióny eur zo štátneho rozpočtu a pre činnosť ministerstva získame lepšie podmienky,“ okomentovala ministerka.
Rezort podľa jej slov oslovil 12 subjektov, spracoval štúdiu uskutočniteľnosti, ktorú zároveň overil aj Útvar hodnoty za peniaze. Do hodnotiacej komisie prizvali aj predstaviteľov nadácie Zastavme korupciu.
Do novej budovy sa presťahujú zamestnanci zo siedmich súčasných budov a takisto aj zamestnanci NASES, vďaka čomu rezort ušetrí aj na doprave a zníži i svoju uhlíkovú stopu.
„Od finančnej skupiny nekúpim žiadny luxusný byt, nebudem sa sťahovať, takisto nedostanem ani krabice od šampanského, radšej ušetrím peniaze pre štát,“ uzavrela Remišová.

Súvisiace články

Aktuálne správy