Samsung na Slovensku spúšťa platby smart hodinkami s podporou Google Pay

, samsung Foto: getty images

Vôbec po prvýkrát sa s hodinkami predstavuje aj nový operačný systém vyvinutý v spolupráci s Google, ktorý podporuje bezkontaktné platby.

Bezkontaktné platby cez Google Play umožňuje nový operačný systém hodiniek, ktorý vznikol spoluprácou Samsungu a spoločnosti Google. Platforma je súčasťou rozsiahleho ekosystému a podporuje služby Galaxy (SmartThings či Bixby) ale aj známe aplikácie iných výrobcov (Adidas Running, Calm, Strava alebo Spotify) a služby Google (ako je aplikácia Google Mapy alebo práve Google Pay).

Práve Google Pay je v smart hodinkách dlho očakávanou novinkou, ktorá razantne zvyšuje platobný komfort a flexibilitu užívateľov. Podľa prieskumu Slovenskej bankovej asociácie z roku 2020 tento trend ešte viac podporila pandémia koronavírusu a bezkontaktné platby začali využívať aj tí, ktorí sa jej dovtedy z nejakého dôvodu vyhýbali. Rastie počet, ale aj objem transakcií, ktoré sa uskutočnili bezkontaktne alebo prostredníctvom mobilného telefónu. 

Pohodlná platba nie je jedinou inováciou, ktorú hodinky prinášajú. Užívateľské rozhranie a dostatočne výkonná hardvérová výbava vrátane vylepšeného procesora, kvalitnejšieho displeja a väčšej pamäte, alebo doteraz najrozsiahlejší balík zdravotných a wellness funkcií. Používateľom príde vhod aj bohatá skúsenosť Samsungu s technológiou ESIM, vďaka ktorej môžu vybehnúť alebo vyraziť na bicykel do prírody aj bez telefónu – hodinky sa synchronizujú automaticky. Odporúčané maloobchodné ceny nových modelov sa hýbu od 269  do 449 eur. 
 

Súvisiace články

Aktuálne správy