Shakira pôjde pred súd za daňové úniky

, BANG Showbiz Foto: TASR/AP

Štyridsaťštyriročná speváčka je vyšetrovaná už tri roky, ale vo štvrtok (29.07.21) sudca Marco Juberias vyhlásil, že má dostatok dôkazov o trestnej činnosti a odporučil, aby sa prípad posunul.

Shakira bola obvinená z toho, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila Španielsku na daniach 14,5 milióna eur, ale podľa hovorcu speváčky svoj dlh uhradila hneď, ako jej bol vystavený účet, informuje RadarOnline.com.

Kolumbijská speváčka, ktorá v roku 2015 vyhlásila Španielsko za svoju oficiálnu krajinu pobytu,  tvrdila, že v tom čase sídlila na Bahamách, ale podľa prokurátora žije so svojim manželom a deťmi v Španielsku a do zámoria lieta len z pracovných dôvodov.

Podľa španielskeho práva sú ľudia, ktorí v krajine strávia viac ako šesť mesiacov v roku, povinní platiť dane v Španielsku.

Úrady vypočítali, že má zaplatiť v Španielsku daň zo všetkých jej globálnych príjmov, a nie len z toho, čo práve zarobila v Španielsku.

Shakira čelí možnej pokute a dokonca trestu odňatia slobody, hoci sudca môže upustiť od trestu odňatia slobody pre páchateľov, ktorá majú čistý register trestov a ak budú odsúdení na menej ako dva roky za mrežami.

Proti rozhodnutiu sudcu Juberiasa sa možno odvolať.

Shakira nedávno prezradila, že sa snaží dať svojim deťom "toľko normálnosti", koľko len môže, napriek sláve ich rodičov. „Nechcem, aby moje deti počúvali moju hudbu. Snažím sa vyhnúť hraniu vlastnej hudby v mojom dome. Snažím sa im dať čo najviac normálnosti. Nemôžem poprieť, že nemôžu uniknúť realite, že som verejná osoba, rovnako ako ich otec. Snažíme sa však poskytnúť čo najviac normálnosti a žiť naozaj ako veľmi jednoduchí ľudia."
 

Súvisiace články

Aktuálne správy