SaS sa ohradila voči „klamstvám Igora Matoviča“ v súvislosti s odškodňovaním

Koaličná strana SaS sa ohradila voči "klamstvám" ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), že bola proti odškodňovaciemu zákonu.

Koaličná strana SaS sa ohradila voči „klamstvám“ ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), že bola proti odškodňovaciemu zákonu. V reakcii na Matovičove vyjadrenia to uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák.
Matovič v stredu po rokovaní vlády v súvislosti s odškodňovacím zákonom poukázal na nesúhlasný postoj SaS s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu. „Tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov,“ podotkol Matovič.
SaS však ozrejmila, že súhlasila s navýšením výdavkov štátneho rozpočtu na všetky „covidové“ položky, ale nie v predkladanej výške. „Zdá sa, že treba Igorovi Matovičovi pripomenúť, že navýšenie štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur mu prešlo 28. mája bez ohľadu na názor a hlasovanie strany SaS. Teda peniaze na odškodňovací zákon má k dispozícii,“ zdôraznil Šprlák.
Návrh odškodňovacieho zákona viackrát neúspešne na rokovanie vlády predkladal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Návrh zákona napokon prevzal do kompetencie rezort financií.

Súvisiace články

Aktuálne správy